Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson holdt mandag pressekonferanse om Socialdemokraternas skandaler og fiaskoer – dette etter at S forrige uke holdt en pressekonferanse der SD ble kalt en sikkerhetstrussel.

Jimmie Åkesson innledet med å minne om alle skandalene som har preget Socialdemokraterna  de to siste mandatperiodene. Åkesson nevnte IT-skandalen hos Transportstyrelsen, «tapt» referater fra regjeringens pandemimøter, vennskap med islamisme og autoritære regimer rundt om i verden. 

I stedet for å drive med «gjørmebryting» som Socialdemokraternas alltid gjør, var Åkesson tydelig på at han nå ønsket å fokusere på politiske saker for å kunne løse problemene Socialdemokraterna har skapt. Socialdemokratisk politikk har skapt en situasjon som har gjort det vanskelig å være svensk, sier Åkesson. Økonomien, energiforsyningen, voldsomme kostnader til mat og drivstoff og elektrisitet, daglige skytinger og økt usikkerhet.

– En ansvarslös politik som bedrivits inte minst av Socialdemokraterna har förvärrat och har försvårat Sveriges och svenskarnas situation.

Åkesson plukket Socialdemokraternas politikk fra hverandre og sa at etter åtte år får det være nok.

– Tryggheten har slagits i spillror av den socialdemokratiska politiken.

Åkesson har ønsket å debattere mot Magdalena Andersson. Åkesson trodde han skulle få sjansen søndag i Agenda. Men Magdalena Andersson nektet å stille opp til en debatt mot Åkesson. 

Detta visar, att hon vill bara prata strunt, medan jag vill prata sakpolitik.

Magdalena Andersson ønsker ikke å føle noe ansvar eller ta debatten, sier Åkesson og sier til Document:

Skulle Socialdemokraterna behöva ta ansvar för vad dom ställt till med under dom här åtta åren så skulle dom ju inte kunna bli återvalda. Man kan ju tycka att när dom höll sin pressträff i fredags så borde dom egentligen sagt det jag sa här i dag och sen borde dom avslutat med ett starkt förlåt till alla för det dom har ställt till med.

Avslutningsvis advarte Åkesson det svenske folket om nok en mandatperiode med Socialdemokraterna ved makten og en regjering som nekter å ta ansvar for konsekvensene av egen politikk. Det trengs en ny retning for Sveriges nå, sa Åkesson.

Socialdemokraternas politik både under dom här åtta åren men också historiskt har präglats av brutna löften och undanflykter. Och jag vill nu varna svenska folket att tro att en socialdemokratiskt regering efter valet ska leda Sverige i någon annan riktning än vad vi sett dom senaste åtta åren, det är helt enkelt inte logiskt, sa Åkesson

Document fikk et intervju med partileder Jimmie Åkesson hvor han blant annet sa at Socialdemokraterna burde be det svenske folket om unnskyldning for alt de har forårsaket.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.