Innenriks

Noen ser klarere. Jan Arild Snoen har en lysende kommentar på minervanett.no. Han bruker ordet apologi. Det er farlig ord, som har hatt krenkelsesforbudet hengende over seg. At en moderat stemme som Snoen bruker det så skånselløst, viser at hendelsene gir erkjennelse.

Så da er det bare å vente på at utenriksminister Børge Brende igjen slår fast at dette ikke har noe som helst med islam å gjøre.

Kathrine Aspaas kan skrive nok en kronikk i Aftenposten, der hun fordeler ansvar mellom den krenkede og krenkeren, og likestiller ord med kuler. Forrige gang lød de slik.

”Rossaviks ukrenkelige ytringsfrihet, mot islamistenes ukrenkelige profet. Skyttergravene er inntatt, og krigen er i gang.”

Hun kan også fortelle dem som rammes av bomber eller geværild at ”ord kan ha en bombes sprengkraft. Det er her det brysomme ansvaret kommer inn i bildet.” Ja, du får ta ansvaret selv.

Og hvem er egentlig den modige?:

”Det minst risikable akkurat nå er å stå hardt på at ytringsfriheten må være absolutt”.

Snoen avlegger Jonas Gahr Støre et besøk, og den nye Ap-lederen tvitret at terroren i København var «meningsløs». Det er nytale for islamisme som ikke må nevnes.

Snoen nevner hvem som har patent på uttrykker «ekstremister på begge sider», det er fra karikaturstriden i 2006 og er i dag opphøyet til doktrine av PST, mediene og akademia.

Det er tross alt Støre som har patent på uttrykket ”ekstremister på begge sider”, og at begge sider må ta ansvar, da han sammenlignet redaktører og tegnere som blir truet med dem som truer dem.

Aftenposten kan oppgradere Kamilla Sadol, som de ga en pris for kronikken med den velplasserte innledningen ”ber du om bråk, så får du bråk”, til fast kommentator.

Hun kan muligens alternere med Aspaas. De er jo allerede godt samkjørte:

Det er befriende når trauste totninger som Snoen er så klar i sin tale. Tiden for bullshit er over.