Nytt

En ven delte en navnesløret Facebook-opdatering, og rutinemæssigt forsøgt jeg at finde navnene på de pågældende, så jeg kunne få historien fra hovedpersonerne. Mads S. fortæller til undertegnede, at gerningsmændene var 4-5 personer på 16-19 år, den en somalier på ca. 180 cm. Overfaldet skete på Vesterbro, 50 meter fra Enghave plads. Det fortælles endvidere, at flere i området har været udsat for samme gruppe, eksempelvis blev en person rullet for ‘sølle 40 kroner’. Det brutale overfald er meldt til politiet, der arbejder på sagen.

(Mads S. på Facebook, 1. juledag 2014)

Det var meningen jeg ville beskrive overfaldet lidt nærmere, men beretningen fra det kvindelige offer står fint alene.

“Juleaften. Dagen hvor glæde, flæskesteg og gaver er i centrum. Men sådan skulle det ikke være for Mads og jeg. Jeg vil fortælle jer, hvordan vores jul blev til et mareridt.

Mads og jeg er blevet smidt af en taxi, og går på vores gade, da en ung 2.generations indvandrer tager kontakt til os, og han er absolut konfliktsøgende og meget ubehagelig. Helt umotiveret slår han Mads i hovedet med en flaske, og Mads forsvarer sig. Imens kommer to eller tre andre 2.generations indvandrer løbende og en somalier. De kommer fra en cykelkælder med jernkæder, man bruger til at låse scootere og motorcykler med, og kaster sig alle over Mads og begynde tæve ham med spark, kæder og slag. Mads råber, jeg skal løbe min vej. Men til sidst har de fået Mads ned, og jeg går i panik nu. Jeg tror virkelig, de vil slå ham ihjel. Jeg springer ind og prøver at få Mads væk. Dét skulle jeg aldrig ha’ gjort… Den lille usle, kujonagtige dreng, der startede alt det her, skubber mig i asfalten med panden først. Herefter tæver han mig gentagende gange med jernkæden i baghovedet, og så sortner alt.

Jeg kommer til mig selv lidt efter. Jeg sidder i en stor blodpøl. Min egen blodpøl. Og jeg kan mærke, der er noget i mit ansigt, der sidder helt forkert, men tør ikke kigge. Blod strømmer fra mit mund, baghovedet og de andre skader. Jeg har flækket min læbe helt over i to, op til næsen. 16 sting. Jeg har mistet en tand, to er slået løse, limet i baghovedet, og ellers en del knubs i resten af ansigtet. Jeg er så uforstående.. Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål, hvorfor? Hvorfor os? Hvad er meningen med denne grove vold? Hvad sker der oppe i hovedet på de indvandrer, når de tæver et kærestepar på vej hjem fra juleaften? Jeg fyldes med had, frustration og ked-af-det-hed. Jeg ønsker dem ikke i mit kvarter, i min by eller i mit land. Jeg ønsker aldrig dette skal ske for nogen. Aldrig.

Det første billede, er lige efter jeg blev syet i læben. Det andet er fra, hvordan jeg ser ud nu. Plasteret bliver min “ven” det næste år.” (Nanna S. på Facebook, 2. juledag 2014)

“Først var der en gut som slog mig i hovedet med en flaske, så hakkede jeg ham en, og så kom der 3-4 løbende ud fra en cykelkæder med kædelåse..” (Mads S. på Facebook, 1. juledag 2014)

Oploadet Kl. 13:29 af Kim Møller —  Direkte link