Nytt

På gata i Hamar sentrum tigger de penger i koppene sine. I bingolokalet vifter de  med store sedler, roter i søplebøtter og tigger  penger og røyk. Det er romfolket som er på ferde, og det blir konflikt.

 Jeg har sett tiggere dra en hel haug med sedler opp fra lomma. Det er ikke noe koselig når de er her på bingoen!

Det sier Kari Øhren (77) fra Hamar til HA. Hun er en av mange kunder ved OK Victoria Bingo i Hamar som klager på romfolket som gjester det store bingolokalet i Strandgata.

Store sedler

Flere kunder har tatt kontakt med HA. Noen bingospillere sier rett ut at de misliker det når gjenger på både fem og ti romfolk entrer lokalet samtidig.

– Jeg har sett inntil 14-15 tiggere her samtidig. De roter i søppelbøtter og lager et skikkelig mas. De henger på oss og de tigger penger og røyk, sier en kvinne som er veteran på bingoen.

Og det hender rett som det er at de benytter både 500- og 1.000-kronerssedler.

En av Innlandets profilerte romfolk, Stefan Pruteanu, benekter at tiggere spiller med store penger på bingo.

Bingovertinnene May-Britt Brun (44, Marit Stenseth (42) og Toril Erlandsen (56) bekrefter overfor HA at mange klager på tiggerne som kommer til bingoen og at det reageres på hvor mye penger de har med seg.

Stefan Pruteanu (48) fra Romania er en profilert tiggerskikkelse i distriktet, blant annet gjennom flere reportasjer i HA. Han avviser at tiggere driver med storspill på bingoen.

Politiet bekrefter at det kommer mange klager på romfolket rundt Hamar. Det klages på forsøpling, bråk og hvordan romfolket oppfører seg i bingolokalet. Det påpekes også at tiggingen drives organisert.

Selv i trauste Hedmark, ser det ut til at grensen for hva folk aksepterer av negative følger av romfolkets tilstedeværelse, flere steder er nådd.

– Dette var meget interessant!

Det sa politistasjonssjef Bjørn Lier (53) da HA ba om en kommentar til at tiggere stiller med seddelbunker og er et problem for bingoen i Strandgata.

Lier bekrefter HAs opplysninger om at politiet sist fredag ettermiddag måtte rykke ut til bingolokalet etter klager på romfolket som spilte der.

– Vi får stadig klager på forsøpling og bråk fra romfolk på parkeringsplasser og campingplasser, sier Lier.

– Hvordan bør folk forholde seg til tiggerne?

– De bør tenke seg om før de gir penger. Det er påvist flere tilfeller av bakmenn og organisert virksomhet.

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/203206/Default.aspx