Nytt

30.april forteller www.lokalavisen.no om mobbing og vold i barne og ungdomsmiljøet på Ammerud i Groruddalen. Noen ildsjeler er bekymret over situasjonen og har startet Barne– og ungdomskomiteen Ammerudlia, og håper at noen av de 3.000 beboerne i Ammerudlia borettslag kan bidra til å bedre bomiljøet.

Barne– og ungdomskomiteen Ammerudlia (BUKA) ble nylig startet av styret i borettslaget for å bedre bomiljøet i området.

– Det har vært en del problemer i miljøet for barn og unge her, med mobbing og tendenser til voldsepisoder. Det ønsker vi å gjøre noe med ved å engasjere barn og unge selv i arbeidet med å bedre det, sier Fredrik Winger i BUKA.
Komiteen har nå inngått samarbeid med Apalløkka ungdomsskole og barneskolen på Ammerud, samt Ammerudklubben, slik at kreftene jobber sammen.

For to uker siden var Kongen på besøk på Grorud og Ammerud. Kongen besøkte ungdomsmiljøet og fikk et inntrykk av at området er et sted hvor folk trives. NRK var av mediene som videreformidlet det glade budskap.

I bydelen som er en av hovedstadens mest multikulturelle, er det lagt ned stor innsats og engasjement for å gjøre Grorud til et godt sted å leve.

Blant besøkspostene for kongen var Ammerud aktivitetssenter, som har holdt åpent for barn og unge i over 30 år.

Med sang, dans og kampsport på programmet fikk kongen sammen med ordfører Fabian Stang en opplevelsesrik dag med mange inntrykk.

– Det har vært en veldig interessant dag. Jeg fikk et positivt inntrykk av bydelen. Det ser ut som om folkene her trives, sa kong Harald.

http://dittoslo.no/forbruker/bolig-og-interi%C3%B8r/tar-grep-for-bomiljoet-1.7208739

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8076893