Feature

Mark Steyn gir et crash course i korrumperingen av menneskerettigheter, ikke minst ytringsfriheten. I 1215 ble Magna Carta vedtatt som begrenset kongens makt. I dag vedtar myndighetene lover som begrenser borgernes friheter, dvs. det avhenger av hvilken gruppe du tilhører. Steyn gir noen hårreisende eksempler på hvordan lov og politi brukes til å bøtelegge standup-komikere og folk som synger sanger som noen plutselig mener er rasistiske. I dette tilfelle var det Simon Ledger som sang «oldies», og kinesiske deltakere i en kung fu-tevling oppfattet sangen som rasistisk. Siden han ikke tilhører en utsatt, beskyttet gruppe, finner politiet grunn til å intervenere. Det er samme prinsipp som BBC-sjef Mark Thompson åpent innrømmet: Kristne må tåle mer enn andre, derfor tar ikke BBC deres lidelser like alvorlig som f.eks. muslimers.

Steyn nevner Iqbal Sacrani, som i et intervju ga uttrykk for at homofili var totalt uakseptabelt, sosialt smittsomt og farlig. Han ble etterforsket for homofobi. Et gay-blad, Gala, som sa at islam er en farlig homofobisk religion, ble etterforsket for islamofobi. Hvilken gruppe du tilhører bestemmer altså hva slags fobi du skal tiltales for.

Dette er en galskap som vil ødelegge ytringsfriheten og normal meningsutveksling. Hatkriminalitet som begrep ødelegger ytringsfriheten og appellerer til noen usunne instinkter.

 

Les også

-
-
-
-
-