Det er klart for det første møtet i Documents Venner. Nina Karin Monsen kommer torsdag 9/9. Tittel: Nihilisme og ondsinnet narsissisme i Det nye Norge.

Vi har valgt å satse på norske stemmer. Vi trenger å utvikle tanker på egen grunn. Nina Karin Monsen er en av de få som har våget å ta et oppgjør med den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Den er bare det mest synlige uttrykk for en ideologisk omdanning av samfunnet som de færreste er klar over dybden og rekkevidden av.

Som kjent har en føderal dommer opphevet resultatet av folkeavstemningen i California. Der ville flertallet at ekteskapet skulle være forbeholdt mann/kvinne. Det er selvsagt ikke snakk om å frata homofile og lesbiske deres sivile rettigheter. California er en av USAs mest liberale delstater. Men dommeren sa nei: å knytte ekteskap til en bestemt kjønnsoppfatning var etter hans mening avleggs. Siste ord er ikke sagt i denne saken. Det er en kulturkamp som går fra California til Norge. Ideen om at kjønn kun er en sosial konstruksjon var nok fremmed for mange før de så «Hjernevask» og hørte norske akademikere hevde det med den største selvfølgelighet. Det tar tid før grasrota fanger opp at noe berører deres liv. En diskusjon om kjønn kan virke perifert. Men når lærerne til barna deres får instruksjonshefter fra Utdanningsdirektoratet hvor det heter at kjernefamilien ikke lenger skal holdes frem som det normale, så rammer det ganske nær.

Nina Karin Monsen kommer for øvrig med en ny bok 28. september på Luther/Avenir forlag:

Inn i virkeligheten, fra humanetikk til kristen tro.

Møtested: Oslo Militære Samfund

dato: Torsdag 9. september, kl.1900

inngang: kr. 100,-

pålmelding til document.kontakt@gmail.com

Første møte i OMS med Ole Jørgen Anfindsen før sommeren var svært vellykket. Vi har denne gang flyttet ned på grunnplan, hvor det er samme løsning med to rom. Denne gang er det utgang have (for de som røyker). Det er servering. Hjertelig velkommen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.