Det er stiftet en ny verdensomspennende organisasjon som skal forsvare ytrinsgfriheten mot forsøk på press og innskrenkninger. Lars Hedegaard, som var med og stiftet det danske Trykkefrihedsselskapet sammen med Helle Merete Brix er valgt til leder.

Den nye foreningen heter International Free Press Society (IFPS), og ble stiftet 1. januar. Den amerikanske kommentator Diana West fra Washington Times er nestleder.

The International Free Press Society vil bekæmpe enhver strømning, der søger at begrænse ytringsfriheden i Vesten. Dermed har organisationen samme formålsparagraf som det danske Trykkefrihedsselskabet, som Lars Hedegaard stiftede sammen med Helle Merete Brix i 2004.

IFPS optager dog ikke medlemmer, som Trykkefrihedsselskabet gør det.

Man ønsker at virke som en paraplyorganisation, der inspirerer og rådgiver nationale og lokale grupper. Organisationen vil tillige træde ind til forsvar for personer eller organisationer, der forfølges, fordi de har forsvaret ytringsfriheden. Endelig skal IFPS indsamle penge til opretholdelsen af disse aktiviteter.

Det fremgår, at man især ser ytringsfriheden truet af kræfter inden for islam. IFPS betragter således sammenslutninger som Organisationen for Den Islamiske Konference (OIC) og Det muslimske Broderskab som aktive i en global bestræbelse på at hæmme ytringsfriheden i Vesten. IFPS mener, at den nye, multikulturelle sammensætning af de vestlige samfund fremmer en lydhørhed over for muslimske tabuer. Det sker ikke kun i debatten, hedder det, men også gennem lovgivning både i EU og i USA, der skal sikre et sprogbrug, der ikke kæder islam sammen med terrorisme.

Lars Hedegaard interviewes på det amerikanske website www.rightsidenews.com om initiativet.

Jyllands-Posten 07-01-2009

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂