Det danske Trykkefrihedsselskapet har hatt stor suksess med Kim Møllers bok om dansk islamforskning. Nå kommer Helle Merete Brix med bok om Det muslimske brorskaps kamp mot ytringsfriheten.

Her er bogen om Det Muslimske Broderskabs krig mod ytringsfriheden

Mordplanerne mod tegneren Kurt Westergaard har rystet danskerne og fået mange til at spørge, hvordan nogen kan finde på at slå ihjel for en tegning. Men som Helle Merete Brix kan berette i sin bog Mod Mørket: Det Muslimske Broderskab i Vesten, indgår den slags mordtrusler i et mønster af angreb på ytringsfriheden, som Vesten har måttet forholde sig til gennem flere årtier. Således rummer bogen en detaljeret gennemgang af det første dramatiske attentat på Vestens ytringsfrihed siden 2. Verdenskrig: dødsfatwaen mod Salman Rushdie for hans roman De Sataniske Vers i 1989.

Bogen viser med et væld af dokumentation, at den danske og vestlige offentlighed slet ikke har fået præsenteret sandheden om, hvem der står bag de seneste års bevidste radikalisering af Europas muslimer. Eller hvad deres planer går ud på. Såkaldt «moderate» muslimske prædikanter og mainstream organisationer, som europæiske regeringer og universiteter samarbejder med, og som medierne står i kø for at interviewe, viser sig ved nærmere eftersyn at arbejde for det stik modsatte af fred og tolerance. Det gælder i særlig grad bagmændene bag det indflydelsesrige Muslimske Broderskab, der blåstempler terrorisme og taler dunder mod utilslørede kvinder, demokrati, jøder, homoseksuelle, rapmusik, og Muhammed-tegninger.

Se her, hvordan du kan benytte dig af det fordelagtige introduktionstilbud fra Trykkefrihedsselskabets Bibliotek:

http://www.trykkefrihed.dk

Brix er en av de intellektuelle i miljøet rundt Trykkefrihedsselskapet. Hun er spesialist på franske forhold, og har tidligere skrevet om bl.a. Tariq Ramadan. Det er i det hele tatt imponerende hva våre danske venner har fått til. I Norge er det få med «et navn» som våger å stå frem, og slett ikke organisatorisk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂