Forfatterne bak den islamkritiske boken «I krigens hus» har benyttet en kompromittert kilde for å belegge en sentral opplysning i boken, at Mekka-erklæringen fra 1981 var et klarsignal for islamsk kolonisering av Vesten, skriver Klaus Wivel i Weekendavisen. Kilden det er snakk om, er den serbiske historikeren Srdja (Serge) Trifkovic, som inntil det siste har benektet massakrene ved Srebrenica, og som har vitnet til fordel for en av de tiltalte ved krigsforbryterdomstolen i Haag.

«MØDTES 40 mellemøstlige statsledere i Mekka i 1981 og blåstemplede en kolonisering af Vesten, som bliver udført gennem muslimsk masseudvandring? Og er det en af grundene til, at integrationen af muslimer går så dårligt? Det antydede Lars Hedegaard, Torben Hansen og Helle Merete Brix i den bog, I krigens hus – Islams kolonisering af Vesten, som udkom i efteråret 2003, og som skabte stor opstandelse og splid i medierne og ikke mindst i foreningen for ytringsfrihed, Dansk PEN.

Gransker man bogens kildegrundlag, viser det sig, at den opsigtsvækkende påstand støtter sig til et yderst kontroversielt værk skrevet af den serbiske politiske kommentator Serge Trifkovic – en historiker, som har benægtet folkemordet i Srebrenica, som har været rådgiver for en prominent serbisk krigsforbryder, og som ved krigsforbryderdomstolen i Haag i 2003 har forsvaret den serbiske borgmester, der stod bag den meget omtalte og berygtede serbiske KZ-lejr i Omarska.»

En av de tre forfatterne bak «I krigens hus», Lars Hedegaard, forsvarer fremstillingen i boken, og sier at «du ikke kan forhindre andre i at være enig med dig.»

«- Burde I ikke have flere kilder, før I fremsatte så opsigtsvækkende udsagn?

»Det er jo helt normalt i historisk forskning, at man fortolker kilderne forskelligt.«

– Er det korrekt forstået, at den Mekka-erklæring, som I ser det, giver en slags blåstempling til indførelsen af sharia over hele verden?

»Det er korrekt. Den giver en blåstempling til, at man ikke lader sig integrere.«

– Sammen med Trifkovic er I de eneste, jeg har kunnet finde, som læser den sådan. Undrer det dig ikke?

»Næ, vores analyse er temmelig unik. Sådan er der ikke andre, der har gjort.«

Den fælles mission