Nytt

En studie fra den britiske regjeringen viser at 29 prosent av hvite briter mener de er ofre for rasefordommer, og at ansatte i Storbritannias offentlige tjenester diskriminerer dem til fordel for andre etniske grupper. 7 prosent hvite briter mener at de har blitt forbigått ved forfremmelser på grunn av hudfargen deres, hvilket er en økning fra 3 prosent siden 2003.

Studien viser også at andre etniske grupper som lever i Storbritannia føler seg mer knyttet til landet enn innfødte hvite briter.

Talsperson for de Konservative, Baroness Warsi, sier at det ikke er underlig at flere mennesker føler at rasismen øker når regjeringspartiet Labours multikulturelle industri evig og alltid snakker om hva som skiller i stedet for å konsentrere seg om det som forener.

Undersøkelsen fant også at hvite føler at de har mindre mulighet enn andre etniske grupper til å influere avgjørelser som angår landet som sådan eller deres lokale omgivelser. Samtidig mener mange at rasefordommer er i vekst, i sterk kontrast til andre etniske grupper.

29 prosent av hvite briter venter å bli behandlet verre enn andre grupper av minst 8 offentlige tjenester, som politi, fengselsmyndigheter, domstoler, påtalemyndigheter og av kommunale organisasjoner for offentlige boliger.

Tory MP Greg Hands, a member of the Commons Communities and Local Government select committee said: «It’s a dangerous phenomenon if any part of the population feels they are being systematically discriminated against.»

Overall 84 per cent of Britons said they felt they belonged strongly to the country. But while nine out of ten Pakistani or Indian people said they felt a strong sense of belonging only 84 per cent of whiles felt a similar affiliation.

The Telegraph: Whites fear discrimination by public services