Nytt

Somalilands representant i Norge, Mohammad M. Aden, mener det er respektløst av Norge å innføre obligatoriske helseundersøkelser av jenter for å forhindre kjønnslemlestelse. Han hevder at mange somaliere vil forlate Norge dersom obligatoriske undersøkelser blir en realitet:

– Jeg har fått mange telefoner de to siste dagene fra somaliske folk som bor i Norge. De er svært bekymret for at norske myndigheter vurderer å innføre obligatoriske helseundersøkelse av jenter, sier Mohammad Adan til Nettavisen.

Han påpeker at omskjæring er forbudt i Somaliland, og mener flere tusen somaliere vil bli stemplet selv om det gjelder svært få.

– Det finnes cirka 17.000 somaliere i Norge. De fleste som har snakket med meg, og som er norske statsborgere, vil flytte fra Norge. Det er ikke på grunn at de vil omskjære sine jenter, men fordi loven ikke viser respekt for dem og stempler dem som dårlige mennesker.

Aden gjør oppmerksom på at så mange som 30 000 somaliere flyttet fra Nederland til England fordi nederlandske myndigheter valgte å støtte Ayaan Hirsi Alis kamp mot utøvelse av islam.

Han stiller også spørsmål om hvorfor Den norske regjeringen ikke tok opp problematikken med Somalilands president da han besøkte Norge for noen måneder siden. Da kjønnslemlestelse av jenter også er forbudt i Somaliland mener Aden at regjeringen kunne innledet et fruktbart samarbeid med Somalilands regjering på dette området.

Nettavisen: – 1000 somaliere vil flytte fra Norge

Les også

-
-
-
-
-

Les også