Kommentar

En av de få som kommer ut av Muhammed-saken med æren i behold er Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

– Det som bekymrer meg, er at noen prøver å redusere ytringsfriheten til å gjelde positive og politisk korrekte ytringer. Til noe som i hvert fall ikke er krenkende. Hvis det skal være slik at enhver som kan påberope seg å være såret får et unntak fra ytringsfriheten, så blir det jo ikke mye igjen av den.

– Norsk presse må ta sin del av ansvaret for å ha gitt inntrykk av at den muslimske verden er i opprør over tegningene. De som demonstrerer har aldri sett tegningene og de som organiserer demonstrasjonene driter i dem. Hovedansvaret ligger hos de danske imamene som reiste rundt i den muslimske verden med tegningene for å hisse opp stemningen.

At de demonstrerer, også at de brenner norske flagg, er helt greit. Men når de truer med vold og brenner ambassader, da er det ikke lenger vi som må be om unnskyldning. Vi må være på vakt mot mennesker som mener at deres ideologi eller religion ikke kan røres. Det vi ser i Midtøsten nå er en slags arabisk fascisme.

intervjuet av Journalisten, med den misvisende tittel:
Ytringsfriheten er ikke truet

Les også

-
-
-
-
-
-