Kommentar

Muslimske representanter som godtar Jyllands-Postens beklagelse og ønsker å bilegge striden om tegningene, angripes av mer radikale elementer. Selv barn blir overfalt.

Det er et nedslående bilde Aftenpostens Tor Arne Andreassen tegner.

I løpet av gårsdagen opplevde Khalil Jaffar også å bli skjelt ut av andre muslimer som var misfornøyde med at han og organisasjonen han representerer, Islamisk Kultur Center, sammen med åtte andre muslimske organisasjoner har godtatt unnskyldningen Jyllands-Posten har kommet med etter publiseringen av 12 karikaturer av profeten Muhammed.

Mot dem står 27 andre muslimske organisasjoner som vil at Jyllands-Posten unnskylder at tegningene ble trykket. Det vil ikke avisen.

Men motsetningene mellom radikale og moderate muslimer begynte lenge før denne affæren:

– Jeg har fått flere drapstrusler. Den siste før denne fikk jeg for et halvt år siden, forteller imam Khalil Jaffar.
Han opplyser at det er hans vilje til å gå i dialog med danske myndigheter som faller andre mer radikale muslimer tungt for brystet. Noen av truslene har vært fremført på telefon, men imamen har også hatt uvennlige besøk hjemme, og har vært nødt til å tilkalle politiet.

Men saken tok en ny vending igår, da sønnen hans ble angrepet på vei til skolen av tre voksne ungdommer av utenlandsk opprinnelse. Faren er overbevist om at de var muslimer. Gutten ble såpass kvestet at han måtte til lege.

12 år gamle Osama Khalil Jaffar fikk i går betale prisen for at faren hans har tatt til orde for dialog og moderasjon. Klokken 07.00 i går morges ble han ringt opp og truet av noen som sa de kom til å banke ham opp. En halv time senere, mens han syklet til skolen, gjorde tre tenåringer alvor av trusselen.

Muslimer mot muslimer