To diametralt motsatte verdener: Amerikanske aviser og blogger tyter over av kommentarer som viser at Ronald Reagan fikk rett, og siterer med skadefryd hva liberale kommentarer skrev om the Gipper og hans politikk den gang.

WHAT THEY SAID

I Norge mener mediene det samme idag som Reagans liberale kritikere gjorde på 80-tallet! Tiden har med andre ord stått stille oppe i hodene på norske journalister.

Jeg er ikke enig i historiesynet til dagens amerikanere: det er for enkelt å si at Anthony Lewis og NYTimes tok feil, og at Reagan brought the evil empire down.

Men det er enda verre at norske journalister, og mye av eliten, har det samme synet på Reagan idag som for 25 år siden. De har bare videreutviklet det til reinspikka antiamerikanisme. Det begynte under Reagan.

Hadde ikke det vært et interessant tema, Aftenposten?

Dagen etter FN-resolusjonen, dvs. tirsdag, hører jeg Gunnar Myklebust, kverne i vei om hvor forferdelig det kan komme til å bli, at den nye regjeringen mangler legitimitet og kanskje ikke blir akseptert av hverken folk eller opprørere, som om de har noen som helst legitimitet!

Først en ensidig fokusering på det negative. Mens verden for øvrig var opptatt av at det hadde skjedd noe stort: Okkupasjonen var forbi, folkerettslig (er ikke Norge opptatt av folkeretten fremfor alt?) og Irak hadde fått tilbake sin suverenitet. Bjørn Hansen snakket om at okkupasjonen nå var kommet inn i legale former.

Fullstendig taushet om hva den arresterte «Egypteren Muhammed» hadde planlagt: et angrep på metroen i Paris.

Heller ingenting om spikerbomben i Köln.

I Pakistan ble en prominent general forsøkt drept i Karachi igår.

Pakistan og Saudi-Arabia er de to store landene hvor islamistene forsøker å gjennomføre revolusjon/kupp. Det gjør utfallet i Irak enda viktigere. Norske medier, og NRK bærer størst ansvar, er ikke i nærheten av å formidle for det norske folk hva som foregår/hvor mye som står på spill.

Karachi er en by på 15 millioner. Hvert år kommer 500.000 innflyttere til byen. For å være trygg må man tilhøre en klan eller stamme, skriver BBC.

Opp mot den norske virkeligheten, som ikke er noen virkelighet, men en konstruksjon:

Bildet av BBCs Martin Gardner sittende blødende på en gate i Riyadh, hardt såret. – Jeg er muslim, hjelp meg, hjelp meg, stønner han frem på arabisk. I bakgrunnen saudi-arabere, tilskuere, som nøler.

Gardner tok alltid med seg en liten Koran på reiser. I tilfelle.

I det ene øyeblikk en ansett BBC-journalist, spesialist på Al Qaida, avholdt, med gode kontakter i Midtøsten og blant diplomater, politikere. I det neste ligger han blødende på en gate i Riyadh. Forvandlet til et hjelpeløst offer.

Mark Steyn sier: Terroristene løper, mens vi står stille, i samme posisjon. Den som står stille taper.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂