Det østerrikske landslaget får ikke benytte sangen «L’amours toujours» under det kommende EM-sluttspillet i fotball i Tyskland. Det har Uefa bestemt.

Det europeiske fotballforbundets mediesjef Christian Wiesmayr bekrefter beslutningen overfor nyhetsbyrået DPA lørdag.

Den aktuelle sangen er spilt inn av den italienske DJ-en Gigi D’Agostino. Nylig ble den benyttet da folkemengder i Tyskland ropte høyreekstreme tekster til melodien av den ti år gamle poplåten. (NTB-DPA)

Årsaken er at tyskere som er lei av masseinnvandringen og all den vold og seksuelle trakasseringer som følger har gjort om teksten på låta, og synger følgende:

Ausländer raus, Ausländer raus
Deutschland für Deutsche
Ausländer raus

Å være motstander mot massinnvandring av voldskriminalitet er per definisjon høyreekstremt i regimemedienes moralistiske univers.

Det østerrikske fotballforbundet forstår grepet Uefa nå har tatt.

«ÖFB står tydelig for toleranse, mangfold og integrering og er forpliktet til å fremme respektfull sameksistens i alle områder av samfunnet. Etter de nylige hendelsene med misbruk av sangen vil den ikke bli spilt på våre landskamper», heter det i en uttalelse.

«L’amours toujours» er en låt det østerrikske supportere pleier å synge for å feire landslaget etter store seire, men da uten den nytilpassede teksten. Låta var i utgangspunktet inkludert i EM-spillelisten forbundet sendte til Uefa for godkjenning i mars.

Men nå settes det altså ned forbud mot den populære låta.

EM-sluttspillet i Tyskland spilles fra 14. juni til 14. juli. Østerrike starter mot Frankrike 17. juni.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.