Tidligere dyrket seriøse politikere konge, fedreland og alles ve og vel. Etter at Norges høye velferds­nivå ble bygget på hydro­karboner fra Nord­sjøen, hentet opp av dyktige arbeidere og geologer / ingeniører og solgt og fordelt på fornuftig vis, er nå useriøse politikere i ferd med å kaste det hele bort på tøv.

Politikere og deres prostituerte «eksperter og media» bestemmer seg for å gjennomføre den ene galskapen etter den andre – «viten­skapelig» fundert av servile transport- / teknologi- / miljø- / landbruks­institutter (Transportøkonomisk institutt, Meteorologisk institutt, SINTEF, NIBIO, NIVA), som viser seg ikke å være lite verdt til tross for alle diplomene som henger på veggen.

Hoved­mekanismen i ned­byggingen av velferden er å erstatte sikker og billig energi i bytte med umoralske klima­tiltak og selv­dyrking. Se hvor «god» jeg ser ut.

Hvorfor er klima­tiltakene tøv? Kort sagt fordi stats- og hoved­media har sluttet å debattere saken og besluttet å propagandere i stedet, et sikker tegn på mangel­fullt grunnlag.

I tillegg kommer de saklige argumenter. CO2 har minimal virkning på klimaet, og den post­industri­elle oppvarming har vært svært gunstig for livet på Jorden.

Hele saken er formidlet med mangel­full moral. Det er forkastelig og nådeløst at den tredje verden ikke skal utvikles med energi og heller ikke få eksportere til Vesten. Dette viser at bære­kraftig utvikling betyr ingen utvikling. Bærekraft er en negativ evne til å rive ned vel­fungerende samfunn. Dette er Arbeider­partiet og Brundtland på sitt mest intense.

Vi har gått glipp av store muligheter. Etter avsluttet sivil­ingeniør­grad ved NTH på 1980-tallet ble jeg engasjert av fylkes­geologen i Nord-Trøndelag til å se på muligheten til å bruke nedlagte gruver til gass­lagring.

Fylkes­geologen var både en klarsynt observatør og fremsynt politiker. Han besøkte kjerne­kraft­verket i Barse­bäck og observerte – med humoristisk referanse til navnet – for styrelsen: Kjenner ni inne forskjellen mellom urin og uran i Sverige? Vi befarte nedlagte gruver både i Norge, Sverige og Finland. Våre naboer var dengang foran også her og hadde benyttet gruver til lagring av flytende petroleums­gass. Teknologien er ganske enkel og billig. I samband med bruk og iland­føring av gass fra Nord­sjøen så det ut til å være et genialt opplegg.

I tillegg til at jeg og fylkes­geologen kunne vært Norges rikeste, ville ikke bare Norge men også Sverige kunne hatt et alternativ grunnlagt i energi­systemet i tillegg til vann­kraften og kjerne­kraften, og dermed være sikret stabil, lang­varig og billig energi, både som varme og elektrisistet. Velferden ville bare øke og industri­eventyr­ene kunne kommet som perler på Coco Chanels lange snor. I stedet fikk vi Arbeider­partiet og Høyres endeløse rekke av udugelige sosialister og deres misgjerninger.

Dagens politikere og, dessverre, næringsliv, er mest opptatt av å fremstå som miljø­vennlige. Hvordan det ligger an i virkelig­het­en er mindre viktig. Nordsjø­gass er en av de reneste og mest effektive energi­kilde­ne som finnes. I motsetning til f.eks. biogass, som slipper ut forurensning til sjø, grunnvann og luft i stort omfang. Eksempel­vis ved en nord­trøndersk fjord sto det nyanlagte bio­gass­anlegget for større utslipp av nitrogen enn hele landbruks­areal­et. Anleggene medfører dess­uten stort ubehag for nær­områdene.

Det er vanskelig å se noen forskjell på om politikerne med vilje ødelegger vår kultur og velferds­stat, eller om det bare ble slik, dvs. de er for dumme til å se resultatet av hva de gjør. Og det er ingen forskjell om det kommer fra Arbeider­partiets nobilitet på Bygdøy eller fra «white trash trailer park» – Bergen. Det som er sikkert, er at de har skuslet bort mange muligheter.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.