Miljøvernminister Ola Elvestuen og Erna Solberg på Equinors pressekonferanse om støtte til Hywind Tampen 22. august. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

La oss ta en rask oppsummering av klimasaken: At Tyskland har stoppet byggingen av vindkraft, er godt dokumentert. At vindtubiner skaper enorme problemer for elforsyningen, er godt dokumentert. At «fonybar-boblen» skaper skyhøye energipriser, svakere konkurranseevne, ustabil kraftforsyning, kraftmangel og utkoblinger, er godt dokumentert. At «fremtidens fornybare energikilder» er 100 % avhengige av fossile kraftverk for å redde samfunnet når det ikke blåser, er godt dokumentert. At verdens fossilbruk og CO2-utslipp øker jevnt og trutt, er godt dokumentert. Og at forskerne er rykende uenige om klimaet, er også godt dokumentert. Så hva gjør regjeringen med all den dokumentasjonen? Ignorerer den, og ødelegger norsk natur med vindparker for å redde Tyskland og kloden med dine penger. Hører du gjøken oppi lia ..?

Haugevis av politikere, statlig finansierte organisasjoner og pressgrupper agiterer for å underminere de norske oljeinntektene og forsøke samme mislykkede liksom-løsninger som Merkel har sløst bort over tusen milliarder euro på. I et velfungerende demokrati ville slik virkelighetsfjern fanatisme vakt sinne, hån, latter, kritikk og blank avvisning, men Norge funker ikke: Nesten samtlige aviser og mediehus fungerer som propagandaorgan for dette farlige selvbedraget, drevet av kvasireligiøs panikkangst for jordens undergang.

Pikant nok er også samtlige næringslivsorganisasjoner i Norge med på selvbedraget som øker driftsutgiftene, underminerer konkurranseevnen og ødelegger næringslivets tilgang på billig energi, og enda verre: Hele den politiske eliten, med statsministeren og kongehuset attåt, er 100 % klimafrelst på samme tvangstanke: «Dette skal og  gjennomføres! Vi har ikke noe valg!»

Slik tanketomhet blir ganske skummel når faktiske resultater får klimakrisen til å fremstå som fiksjon: Alle klimaprognoser har slått fullstendig feil i 30 år, alle varslede klimakatastrofer har uteblitt, hele nordkalotten varsler om kuldebølge, solforskere varsler om mindre solaktivitet, atmosfæreforskere stiller seg kritisk til den syltynne teorien om at CO2 styrer klimaet, og mindre CO2 i lufta kan uansett gjøre det umulig å fø jordens befolkning. Det er denne virkeligheten som gjør at klima-menigheten må ty til brøling, bøllete barn og innføre «skam» som politisk prinsipp for å opprettholde makten sin.

Hvor ble det av de voksne folka? Selvfølgelig har vi et valg. Vi ingenting. Vi er ikke forpliktet til å gjøre samme tabber som Sverige og Tyskland. Det er bare å ta dokumenterte fakta inn over seg og stoppe galskapen.

Faktiske resultater viser at «det grønne skiftet» ikke fungerer

Myndighetene og media i Norge (og Europa) viser ikke tegn til å ta dokumenterte fakta inn over seg. De vil ikke høre, vil ikke lytte, vil ikke forandre politikk og vil hverken svare, diskutere eller forklare sin egen kortslutning. Akkurat som rundt flerkultur og innvandring, er trass, selvbedrag, grådighet og inkompetanse rundt energiforsyningen i ferd med å ødelegge for Europas befolkning, og da skjønner du hvorfor det plutselig har brutt ut opprør med gule vester i Frankrike: Det handler ikke om prisen på drivstoff. Det handler om inkompetente politikere som har sveket sine egne på vegne av grandiose, globale eliteprosjekter som skader borgernes interesser.

Forbrukerne i Europa raser over sin egen energifattigdom, strømmangel, ustabil elforsyning og skyhøye el-priser på grunn av det gloriøse «grønne skriftet» – som er en fiktiv teknologisk revolusjon, basert på teknologi som ikke finnes, men som likevel er vedtatt av lettlurte politikere som ikke kan noenting om teknologi. (Sic!) Selv ikke NRK, som er lovpålagt å være kritisk og balansert, tar slike fakta inn over seg. Alt dette skjer samtidig som globale CO2-utslipp har økt i 30 år, og Norge sløser bort 35 milliarder i året for å «innfri sine klimaforpliktelser» – som et av de eneste og dummeste landene i verden. I mellomtiden har svenske strømkunder fått følgende rundskriv fra myndighetene:

«Roterande frånkoppling innebär att elen kopplas bort inom ett visst område under en begränsad tid och att den därefter kopplas till igen samtidigt som den kopplas bort i ett annat område. Det hela följer ett roterande schema hos elnätsföretagen. Roterande frånkoppling används endast om elbristen är långvarig eller vid extrem kyla.»

Vindmøller og solkraft gir kraftkrise

At myndighetene rett og slett kobler ut strømmen din fordi de ikke klarer å føre en energipolitikk som sikrer borgerne nok stabil energi, høres ikke det fristende ut? Vel, det var vanlig i kommunist-Albania på 70 tallet, og nå har det blitt vanlig i Sverige. (Nei, du har ikke hørt om det, for ingen vil skrive om det.) Og som om ikke dét var nok, så skjer disse utkoblingene gjerne når det er høyttrykk, iskaldt og vindstille. Og galskapen stopper ikke der, må du tro, for når de enorme vindmølleparkene og overføringskablene står klare i Norge, da kan «roterende utkoblinger» komme hit også. Lille Norge skal nemlig bli hele Europas «batteri» – så kan du også sitte der i mørket og fryse mens du knotter på en kalkulator for å få dét regnestykket til å gå opp.

Geniene som vil bygge vindmøller som Norge ikke trenger, er de samme geniene som i klimahysteriets navn vil forby deg å bruke oljefyr, parafin, gass og vedfyring som billig backup. De vil innføre et strømmonopol, så du ikke har noe valg for hvordan du skal varme opp boligen din. Og som om ikke dét var nok for å «redde kloden»: Dette er de samme «fremtidsrettede» geniene som satser hardt på at alle biler, busser, ferger og båter skal bruke strøm, så problemene med kraftmangel blir enda verre og større.

Genialt, ikke sant? Hva skulle vi gjort uten grønne politikere og media? Klart oss bra, er svaret. For Norge var landet med dønn stabil og 100 % grønn energiforsyning. Alt fungerte helt fint, og vi hadde strøm nok i massevis. Alt man trengte å gjøre, var å holde fingrene fra fatet og forvalte energien klokt, med klok energipolitikk. I stedet innførte man hysterisk klimapolitikk, basert på verdens verste, dårligste og mest usikre metode for å lage strøm: vindkraft.

Og merk deg: Det samme gjelder for Europa. Kraftforsyningene fungerte helt fint, til klimahysteriske politikere begynte å ødelegge dem med «klimatiltak». Europa skal slutte å bruke trygge, billige og velprøvde metoder for å generere kraft nok. Tvert om legger de ned slike løsninger, fordi de«må»redde planeten. Klima trumfer alle hensyn, men bare her i Vesten: Kina, India, Afrika, Russland, Sør-Amerika og USA følger ikke Paris-avtalen, derfor finnes det ikke noe «grønt skifte» der. Trass dette monumentale politiske sviket velter svenske myndigheter skylda for energimangelen de skaper med sine «grønne løsninger» over på Medel-Svensson:

«Den som vill förbereda sig inför en situation av utebliven el till följd av effektbrist kan vara medveten om risken vid sträng kyla. Varningar brukar sändas i förväg i media med vädjan till medborgarna om att frivilligt dra ned elanvändningen. Detta kan förhindra eller minska en frånkoppling. Elnätsföretagen kan ge information om hur man ska bete sig om elen uteblir och inför en tillkoppling av elen igen. Att ha en batteridriven radio är viktigt eftersom det är den huvudsakliga informationskanalen.»

Med batteriradio og stearinlys inn i fremtiden!

Når strømmen, internet, oljefyringen og varmen forsvinner, vil svenske myndigheter at folket trøster seg med en batteriradio mens de venter på at strømmen kommer tilbake. Der har du «den grønne fremtiden». Radioen kan fortelle folk at det er 20 minusgrader utafor, og at det «grønne skiftet» er helt genialt, slik NRK pumper ut klimapropaganda fullstendig uten balanse eller ærlighet til nordmenn. Fjolsene som styrer Norge med internasjonal klimapolitikk i stedet for nasjonal energipolitikk er minst like mektige og inkompetente som de svenske:

Erna Solberg vil nå kopiere Europas «vindmøllesuksess», selv om Norge ikke trenger vindmøller, selv om de dreper fugl, ødelegger utsikten og ikke redder hverken naturen, menneskeheten eller klimaet, og i tillegg bare gir samfunnet litt strøm sånn av og til, kanskje, hvis det blåser nok, og da til tre ganger så høye strømutgifter. Svenskene har blitt lurt, og nå er det din tur å bli svindlet av teknologisk inkompetente klima-sjarlataner som lurer seg selv og hverandre i et hellig korstog mot fossil energi. Og lille meg i lille Document.no får dessverre ikke stoppet det, for vi er visstnok «høyreekstreme». Men dét er ikke sant. Vi er sannhets-ekstreme.

Du skjønner: Det finnes ikke én offentlig institusjon i Norge som bremser klimahysteriet eller vindmøllegalskapen med et bitte lite snev av skepsis og edruelighet. Ikke én! Høyre, Arbeiderpartiet, NHO, LO, Enova, EnergiNorge – absolutt alle vil ha vekk fossil energi og gi full gass på vindmøller og strømslukende elbiler … for å «redde jordens klima». Dette er det eneste som står i huet på dem, og alle andre hensyn kommer i annen rekke. Og prøver du å konfrontere dem med fakta, så bare stikker de av til ekkokammeret sitt, og der slipper du ikke inn. Når sist hørte du en klimakritisk røst i NRK, som du betaler tusenvis for hvert år? Aldri. Det betaler du 3000 kroner året for. Hver måned betaler du sikkert 1000 kroner i «nettleie» for å få bygd vindmøllene du hater. Og disse politikerne stemmer du på? Hvorfor? Gi dem sparken!

Energifattigdom. Merk deg ordet – og husk det!

Over hele Europa opplever nå anslagsvis 120 millioner europeere fattigdom forårsaket av at energikostnadene overstiger 10 % av husholdningens budsjett. Når prisene kommer opp på det nivået, må folk med lav inntekt rett og slett vurdere om de skal spise eller skru ned varmen. Europa er det kontinentet som alltid har vært mest avhengig av energi-import av mangel på egne energikilder. Men systemet fungerte likevel fint i symbiose med atomkraften. Så kom Angela Merkel – DDR-politikeren som bestemmer Europas teknologiske fremtid, men som ikke kan reparere en moped fra 1950-tallet.

Årsaken er at grønne idealister har solgt inn fiksjonen om at «sol- og vindkraft har potensial til å dekke hele vårt energibehov». Det er løgn, politisk propaganda og lek med tall. Det fungerer bare på papiret. Vindturbiner kverner ut strøm når det blåser, men de har ingen mulighet for å lagre den, porsjonere den ut eller levere på etterspørsel slik generatorer må.

El-forsyningen fungerer nemlig ikke ved at man kverner ut så mye strøm som mulig når det er mulig. Den fungerer gjennom etterspørsel, og da trenger man generatorer som kan øke og minke produksjonen på kommando. Det vil aldri vindkraft klare, og alle luftige sci-fi-forslag om «energilagring» vil ruinere samfunnet. Do the math. Når skal noen gi Erna Solberg en leksjon i realfag? Send dama en kalkulator.

Kraftkrisen som kommer, vil bli ille, uansett om klimapolitikken er riktig eller gal

Debatter om energisystemer og energistabilitet har en tendens til å ende opp i en klimadiskusjon. Det er meningsløst. Problemene med strømleveransene i Europa er riktignok skapt av at man bytter ut fungerende nasjonal energipolitikk med dysfunksjonell, global klimapolitikk basert på fiktive løsninger … men hvis klimapolitikken var en dundrende suksess, så ville energiproblemene vært nøyaktig de samme. Skjønner? Dette er ikke en klimadebatt. Det er en energidebatt.

Klimahysteriet har skapt det voldsomme og ensidig negative fokuset på billig, trygg og stabil fossil energi – som jo er selve fundamentet for Europas velstand, slik dampkraft var det på 1700-tallet. Fossil energi holder også verdens matvareproduksjon og distribusjon i gang, og på toppen av det hele sikrer den økte CO2-mengden og dagens milde klima at vi faktisk får avlinger som kan fø jordens raskt økende befolkning, samtidig som all natur blir grønnere og frodigere. Å ønske seg kaldere klima, med mindre CO2 i lufta, er en total kortslutning basert på manglende forståelse av, og respekt for, naturen.

I ekte realfag er CO2 plantenæring som alt det grønne avhenger av. Per i dag finnes dessverre bare ett fungerende substitutt av noen størrelse for fossil energi: atomkraft. Basta. Sånn er det bare. Vindmøller, solkraft, hydrogen, batterier og andre ville forslag blir for dyrt, for dårlig og for usikkert. At pressgrupper likevel vil presse gjennom «grønt skifte» basert på løsninger som ikke kan fungere, i en verden hvor det ikke foregår noe «grønt skifte», forandrer lite på det. «Løsningene» deres løser ingenting. De skaper bare problemer.

Og snart kommer prisen for dumskapen på en strømregning nær deg. Og oljefyr? Hvem trenger oljefyr i verdens kaldeste oljenasjon som flyter over av billig energi?  Her er det grønne moralister som har makta. Men du har jo batteriradio og stearinlys, ikke sant?

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:

200,00 NOK – månedlig
100,00 NOK – månedlig
50,00 NOK – månedlig
300,00 NOK – månedlig
500,00 NOK – månedlig
1 000,00 NOK – månedlig

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂