Politikerne tror de er miljøvennlige, men i virkeligheten utfordrer de naturen. De tar ikke hensyn til naturens lover når de vil legge om til vindkraft og påby el-biler i et klima der batteriene ikke tåler kulden. Folk som bor der, må selv betale for moroa, både direkte over strømregningen og via skatteseddelen. Hvor lang vil det gå før det går opp for dem at de blir holdt for narr? Bildet er fra Tirol, Østerrike, 28. januar. Foto. Matthias Schrader / AP / Scanpix

At kraftnettet vakler i europeiske land på grunn av innføringen av «fornybart», er mer regelen enn unntaket nå. Men satsingen på et felles EU-kraftnett gjør at problemet sprer seg, og fredag 8. januar var Europa igjen farlig nær et omfattende strømbrudd på grunn av fenomenet frekvensproblemer, som øker i omfang og koster stadig større summer for EUs strømkunder. Strømbrudd i en by er én ting. Et strømbrudd i euroland, eller i hele EU, rykker stadig nærmere, og ingen vet hva resultatet vil bli.

En artikkel i Aktuelt Spania hevder at også den 21. desember holdt det tyske strømnettet på å kollapse, og dette er slett ikke første vinteren det skjer. Årsaken er at store høytrykk gjerne legger seg over Europa, og om vinteren medfører disse iskald luft og nesten ingen vind. Så hva skjer når et samfunn som har satset på vindkraft holder på å fryse ned, mens vindmøllene står stille og fossil energi har blitt forbudt å bruke? Det bryr ikke statsledere i EU seg om. De er fanget av sitt eget massehysteri.

Alltid dumt å fikse noe som ikke er ødelagt

For bare 30 år siden hadde Norge og EU en strømforsyning som fungerte helt utmerket: Strømbrudd var ytterst sjeldne, strømmen var billig, kraftstasjonene og strømnettet var i stor grad nedbetalt, og de leverte tilstrekkelige mengder strøm på kommando. I motsetning til hva man skulle tro, finnes det nemlig ikke noen energimangel i Europa. Det er plenty energi tilgjengelig, og mer å få kjøpt.

Tyskland hadde et av de mest stabile og pålitelige strømnettene i hele verden, og den viktige jobben med å planlegge og drive kraftforsyningen ble håndtert av ingeniører og eksperter fra kraftproduksjon – altså folk med fagkunnskap og erfaring. Alt politikerne trengte å gjøre, var å holde de kunnskapsløse labbene sine unna, så ville Europa fortsatt hatt billig energi, som er en forutsetning for å få folk, forretninger og samfunnet til å blomstre. Men nei da. Tysklands energikrise forverrer seg stadig.

På 1990-tallet bestemte en giftig blanding av miljøaktivister, grønne politikere, klimahysterikere, kyniske kapitalkrefter og pseudoeksperter at de kunne gjøre en bedre jobb enn ingeniørene og kraftekspertene. De bestemte seg for å skape en kunstig energikrise i Europa gjennom klimapolitikk. Men overmotet stoppet ikke der. De følte seg også kompetente til å finne løsningen på denne fiktive energikrisen, og sammen med selgere av sol- og vindkraft gikk de til angrep på energipolitikken og samfunnsøkonomien.

Ingen klimakrise, ingen vindmøller, og ingen penger til klima-oligarkene

Gjennom vindkraft-baroner og strøm-oligarkenes utømmelige PR-pengesekk solgte de inn en «klimakrise» i Europas parlamenter og miljøvernorganisasjoner. Samtidig gjorde de en løgn til sannhet ved at ustabil, tilfeldig strømproduksjon når det blåser sånn akkurat passe, er enkelt å administrere og kan forsyne hele samfunnet med billig, bærekraftig, grønn strøm. Disse løgnene har skapt en svindelindustri som ligner mistenkelig på Enron-skandalen i USA, men denne er mye, mye større og farligere.

Nå er fasiten imidlertid klar: Tyskland befinner seg på randen av konstante strømbrudd og strømmangel, har blant de høyeste strømprisene i verden, er mer avhengige av energi-import enn noensinne, og er likevel ikke i nærheten av å oppnå sine meningsløse «utslippsmål». Og hva tror du klimahysteriske politikere gjør da? Jepp: De vil gjøre enda mer av det som skaper problemene:

Mer klimahysteri, byråkrati, begrensninger, «smart-teknologi», «topputjevninger» som begrenser f.eks. lading av elbiler, og industriell bruk av strøm. De vi ha nedstengning av atom- og kullkraftverk, energirasjonering og målrettete roterende strømutkoblinger. Og naturligvis: enda mer satsing på vindkraft, elbiler og elektrifisering, som bare gjør problemet verre.

Inkompetente fanatikere styrer klimahysteriet og kraftforsyningen 

Problemene tar imidlertid ikke motet fra klimahysterikerne, som lettvint overser dem eller kaller det hele for en «tøff omstilling», og erklærer med glede at fremtidens strømforsyning neppe kan levere nok strøm til å tilfredsstille ethvert behov sånn som før. Vi MÅ nemlig «omstille» oss – litt som i Maos Kina. Derfor skal du fratas kontrollen over strømforbruket ditt, som etter hvert må utføres av myndighetene gjennom «smart-teknologi». For du trodde vel ikke at den nye overvåkningsboksen i sikringsskapet er installert som en fordel for deg? Dream on.

Så hvor nær var Europa en full blackout denne gang, og hvor ødeleggende vil konsekvensene bli av en sånn hendelse som fortsatt ikke har nådd Hollywoods katastrofefilm-industri? Torsdag 13. januar snakket Stefan Zach fra energiselskapet EVN Group usedvanlig ærlig om disse problemstillingene i mediekanalen Kronen Zeitung i Østerrike. Han sa:

– På grunn av dette plutselige fallet i frekvens, var det lite som skilte oss fra en katastrofe. Bare i Østerrike ville dette ha forårsaket økonomisk skade på rundt en milliard euro per dag.

Igjen ble situasjonen reddet av en rask mobilisering av ekte kraftverk (som nå kalles backup-power), og da særlig gasskraftverk, som kan fyres opp på relativt kort tid. Men hvis frekvensproblemet blir så stort at nettet kollapser, advarte Zach om at en blackout kan bli langvarng: De fleste eksperter i Europa antar at det kan ta opptil ti til tolv dager før folk får strømmen tilbake igjen i tilfelle en nasjonal blackout. Hele nettet må resettes og trinn for trinn settes i funksjon igjen. Det tar tid, for hver eneste kraftkilde må forsiktig og nøyaktig tilpasses frekvensen, som i Europa ligger på 50 Hz, ellers kollapser nettet igjen på få sekunder.

Energieksperter vet hva problemet skyldes

Disse problemene, som ikke fantes før, skyldes sol- og vindkraften som kommer og går helt tilfeldig. Men elektroingeniører som vil beholde jobben sin, må også holde kjeft om sannheten, og heller følge de politiske føringene om at «klimamålene må oppfylles». Og det finnes pr. i dag bare én «løsning» på «gratis, bærekraftig energi» vi ikke allerede har utnyttet: Ty til vindkraft … som er så ineffektivt og lunefullt at den ble utkonkurrert av primitive dampmaskiner i 1720.

Vindkraft er altså verdens dyreste og dårligste måte å produsere strøm på, men det er dét klimahysterikerne har vedtatt skal være løsningen for fremtiden – basert på absolutt ingen kunnskap om strømproduksjon. For å oppfylle de politiske klimamålene de neste årene, må mengden solceller tidobles og vindkraften tredobles – selv om dagens utbygging beviser at dette ikke fungerer. Så det aller, aller, aller viktigste klimaindustrien gjør, er å manipulere dataene, tallene og deg – så alt ser strålende ut og «omstillingen» kan fortsette.

 

Den grønne industrien manipulerer produksjonstallene, kostnadstallene og regnskapstallene, og manipulerer deg med klimarapporter, CO2-rapporter og dommedagsrapporter, så du ikke skal oppdage at de er svindlere og har malt seg inn i et hjørne av inkompetanse, grådighet og løgner. For hvis du oppdager det, hvor skal de da få pengene, makten og æren fra? I tillegg er «klimatiltak» en fest for internasjonal økonomisk svindel, hvitvasking og skatteundragelser. Det er en pengefest.

Det er derfor EU har erstattet energipolitikk med klimapolitikk, (akkurat som i Norge), basert på teknologi som ikke finnes og historiens største og mest lukrative propagandakampanje. Som sagt: Det har klare likhetstrekk med Enron-skanalen i USA i 2001, bare at denne svindelen er mye større. Hva det til slutt vil koste europeiske strømkunder, er det ingen som har beregnet. Erna Solberg bryr seg heller ikke om hva det koster. Som alle andre klimahysterikere sier hun bare lettvint at  «vi må», og så var den debatten over.

Men det vi slett ikke. Klimahysteriet vil gi kraftmangel og strømkrise i Norge også, slik jeg skrev om i november 2019. For tvangstanker, svindel og null evne til å lære av tidligere feil, er aldri en god måte å styre et land på.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.