Carrie Symonds og Boris på vei til Cenotaphen i London i anledning Remembrance Day 8. november 2020. Foto: Chris Jackson/AP/NTB

I slutten av mai vedtok britisk høyesterett at byggingen av et nytt, 3.6 GW gasskraftverk er lovlig. Anlegget utvikles av selskapet Drax og skal ligge nord i Yorkshire. Det blir det største av sitt slag i Europa, og tilsvarer byggingen ca tusen vindturbiner. Dette står i grell kontrast til Boris Johnsons plan om å gjøre UK til en vindkraftnasjon, men virkeligheten er i ferd med å innhente et påståtte «grønne skiftet».

Storbritannia følger Parisavtalen, og har vedtatt å være i netto null CO2-utslipp innen 2050. Problemet er at energiforsyningen ikke kan opprettholdes av sol- og vindkraft, et faktum som klimaindustrien kjenner til, forstår, men nekter å anerkjenne offentlig, for da kollapser hele korthuset.

Eliten hevder hardnakket at fornybare energikilder er i ferd med å utkonkurrere fossilt, men det er rett og slett ikke sant…av den enkle grunn at ingen vet når solen skinner og vinden blåser, mens samfunnet trenger strøm 24/7. Les boken min «Klima Antiklimaks» så får du en 350 siders innføring i hvordan alt henger sammen med alt. Europeisk energipolitikk er nemlig erstattet av klimapolitikk, som ikke henger på greip.

Elektrifiseringen truer med å ruinere Europas arbeiderklasse

Jo flere vindparker man bygger, desto større problemer får man med å opprettholde strømforsyningen. Når iskalde polare høytrykk med lite vind legger seg over Europa, samtidig som energibehovet skyter i været,  må samfunnet ha et komplett kraftsystem som tar over når «fornybar»-kraftsystemet svikter – og det å opprettholde to kraftsystemer er naturligvis dobbelt så dyrt…eller mer:

Vindturbiner er verdens dårligste måte å lage strøm på. De er ekstremt ineffektive, kostbare å vedlikeholde, og lever korte, harde liv. Derfor krever de evige subsidier, og lager så kostbar strøm at de skaper energifattigdom blant Europas arbeiderklasse og fattige. Likevel ønsker eliten å ta billig fossil energi fra sine samfunn, og tvinge alle over i et «fornybart» strømmonopol basert på vindkraft – drevet og eid av private som får Enron-skurkene til å virke som julenissen i forhold.

Dette er idiotpolitikk, og en potensiell atombombe mot både privat- og bedriftsøkonomien i europeiske land – og folk flest er fullstendig uvitende om faren, for Mainstream Media er styrt av klima-industrien og vil ikke fortelle folk sannheten. Og merk: Alt er totalt unødvendig:

Det er ikke mangel på energi som gjør at europeiske myndigheter ødelegger billige, nedbetalte og velfungerende strømnett med vindkraft. (Ei heller i Norge). Det er klimahysteriet som ligger til grunn. Ene og alene. Uten klimahysteriet ville heller ikke Norge hatt en eneste vindpark – og det er nettopp derfor den kyniske vindkraft-industrien pøser inn PR-penger i miljøvernorganisasjoner og klimaaktivisme. Alt de sier er bullshit, men ekstremt lønnsom bullshit.

Fikk opprinnelig nei på grunn av klimakrav

Britiske planmyndigheter rådet først å avvise utbyggingen av gasskraftverket fordi det ville ødelegge planene om «klimanøytralitet». Det valgte britiske styresmakter å overse, og i oktober 2019 ga de klarsignal til prosjektet. Siden har saken snirklet seg gjennom rettssystemet, drevet av klimahysterikere med religiøs dommedagsangst, påført av mainstream media.

Det finnes ingen teknologisk og økonomisk løsning på problemet med at vindmøller leverer strøm bare 30% av tiden, og alle ærlige elektroingeniører kan bekrefte det. Den store «energiomstillingen» er kort og godt et veldig dumt, kostbart, og potensielt farlig velgerbedrag. Et samfunn som satser på «fornybart» vil kjøre seg selv konkurs, og likevel ende i steinalderen.

Det må imidlertid finnes krefter i britisk og europeisk styre og stell som forstår dette, og har klart å presse gjennom en virkelighetsorientering, ikke minst fordi Kina bygger kullkraftverk så fort de kan, noe som gjør Europas frenetiske klimainnsats meningsløs: Frankrike og Polen satser på atomkraft, mens Tyskland fornyer sine kullkraftverk.

Et økende offentlig hykleri

Utbyggeren av gasskraftverket, Drax, påpeker at gasskraftverket vil  spille en viktig rolle i Storbritannias energisystem for å levere fleksibel og pålitelig strøm til millioner av hjem og bedrifter, og sukrer pillen ved å hevde at gass er en viktig nøkkel for å «avkarbonisere»  Storbritannia. I virkeligheten er det gass og kull som sørger for at Europa ikke er mørklagt.

Norsk gass utgjør i dag rundt 40 prosent av leveransen til det britiske gassmarkedet, og Equinor (som nå satser tungt på subsidiert havvind) er den viktigste leverandøren. Equinor høster derfor penger fra to kilder, uten å rødme: Vindkraft som subsidieres. Og Gasskraft som er nødvendig for å opprettholde vindkraftsatsingen. Jeg har skrevet flere kritiske artikler om Equinor, og du kan følge linkene her.

Mens Storbritannia overveldes av hykleri og vindkraft, er statsministeren Boris Johnson overveldet av sin unge kone, Carrie Symonds, som er britenes svar på Oslos Lan Marie Nguyen Berg fra MdG. Symonds er så sprø og fanatisk at Boris nærmeste medarbeidere kalte henne «Princess Nut-Nut» eller «Cersei» – etter dronningen i «Game of Thrones». Det kostet dem jobben. Klimahysteriet gjør sånt med folk.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂