Statsledere i altfor mange land har startet samfunnseksperimentet «grønn omstilling», hvor tanken er å erstatte stabil og billig fossil energi med ustabil og dyr sol- og vindkraft, for å «redde klimaet» i fremtiden – noe som overhodet ikke henger sammen hverken logisk eller vitenskapelig. Investorer er lokket med subsidier til å satse grønt, industrier tvinges over på «grønne løsninger», selv om de er dyrere, eksperimentelle og gir dårligere produkter, og politikere har gitt bort naturen til gribbene i «fornybar»-industrien, som lover å skape millioner av jobber, bare de får stadig mer penger av staten til evig tid. Men har noen beregnet ressursbruken og sjekket varelageret? Nei, svarer den norske gruvesjefen Øystein Rushfeld til Finansavisen. 

Tvangstanker om klima trumfer alle andre hensyn

Globalistene som underskrev Parisavtalen og garanterer for «grønt skifte», omfatter alle partier fra Rødt til FrP. Alle er like skyldige. Ikke bare er nødvendigheten av «omstillingen» basert på løgnen at CO2 styrer jordens klima: Gjennomføringen er også basert på en løgn som blir repetert nesten daglig i media: at større etterspørsel gir laver priser. Atte hvafforno???

Bare i Steinerskolen og på Stortinget finner man «økonomifag» som tilsier at når etterspørsel etter råvarer stiger, så blir prisene på produkter lavere. Men dette er hva klimaindustrien lover, og gjennomføringen av Merkels grandiose «Energiewende» avhenger av at denne løgnen er sann. Men akkurat som med det like grandiose samfunnseksperimentet «flerkultur», vil ikke virkeligheten samarbeide med globalistene på prosjekt «grønt skrifte» heller. Det fungerer ikke.

Regnestykket går ikke opp

I fjor fikk Rystad Energy i oppdrag av arbeidsgiverorganisasjonen Norwegian Oil and Gas å undersøke hvilke metaller som er avgjørende for den påståtte grønne omstillingen. Rystad Energy sier at tre råvarer er helt avgjørende: Kobber som den viktigste substansen, etterfulgt av kobolt og sink. Økt global etterspørsel har gjort at kobberprisen har doblet seg på fem år. Bare i april økte den med 13 %. På børsen skyter aksjekursen i været for kobberprodusenter, og analytikere spår fortsatt økning på 20–30 prosent det kommende året.

Utviklingen av sol- og vindkraft krever 4–5 ganger så mye kobber som utviklingen av konvensjonell energiforsyning, men «grønne» politikere har tatt bolig i egne luftslott og spikret igjen borgporten, og de hverken kan eller vil forholde seg til virkeligheten. En tommelfingerregel sier at konvensjonell kraftproduksjon krever ett tonn kobber per installerte megawatt, mens vind- og solkraft krever 4–6 tonn per megawatt. Dermed kan man beregne hvor mye kobber som trengs hvis 50 prosent av verdens kraftproduksjon teoretisk skal baseres på sol og vind.

– Den beregningen går bare ikke sammen, sier Rushfeldt til Finansavisen.

Sluker hele verdens kobberproduksjon

Å bygge de største vindmøllene krever rundt 30 tonn kobber. For en vindpark med 100 monstermøller kreves 3000 tonn kobber, og denne økte etterspørselen rammer også alle andre produkter med kobber i seg, inklusive biler. I en vanlig bil går det med ca. 20 kilo kobber, mens en stor Tesla krever over 80 kilo kobber. Hvis politikernes utopier skulle gjennomføres, og 90 prosent av alle biler som selges er elektriske om 20 år, vil det utgjøre 65 millioner kjøretøyer i året. Dét alene vil kreve all kobberproduksjon i verden. I en slik situasjon er det ikke mer kobber igjen til å lage noe annet enn biler, og alle skjønner hvor det bærer.

Verdens gruver er allerede i full gang med å produsere kobber «to the max» for å profittere maksimalt på oppgangen før klimahysteriet kollapser, og resirkuleringen er allerede nærmest optimal. Så hva med å bare starte opp nye kobbergruver? Vel, å starte en ny kobbergruve vil ta opptil 20 år, og dermed vil det ta et halvt århundre å doble produksjonen i verden, så det løser ikke problemet for politikerne, som er indoktrinert med at «ingenting er umulig» og derfor ikke trenger å forholde seg til fakta.

De har rett og slett vedtatt fremtiden og bestemt at tiden er inne for å avslutte oljealderen og gå over til fornybar energi. Simsalabim – så blir det virkelig! Denne lettvinte og inkompetente holdningen til politisk styring er i ferd med å ødelegge Vestens energiforsyning, og med det også næringslivet, arbeidslivet, privatøkonomien og velferdssamfunnet. Det ene river det andre med seg.

Europas bilindustri i alvorlige vanskeligheter

Frem til 2015, da Parisavtalen ble vedtatt, var Europas bilindustri verdens mest veldrevne, og kanskje verdensdelens viktigste industrielle lokomotiv, drevet av sunne markedsøkonomiske prinsipper, som omfattet 13,9 millioner arbeidsplasser. Man skulle tro at poltitikere ville være forsiktige med slikt, men sånn er ikke globalister skrudd sammen. De er verdensmestere i besserwisshet, og fullstendig immune mot fakta, empiri, matematikk og kompetanse, og jobber ikke for sine egne land og folk.

Etter 2015 har disse globale «grønne» politikerne uten fnugg av industriell innsikt blandet seg opp i bilproduksjonen og forlanger at fabrikkene skal omstille seg til å produsere batteribiler. Ikke fordi markedet krever det, forbrukerne ønsker det eller samfunnet er innrettet for det – men fordi politikere som skal redde kloden, forlanger det. Altså politisk styrt planøkonomi, som i DDR.

Batteribiler er mye dyrere å produsere enn vanlige biler, og ressursbruken gjør dem enda dyrere. Det vil naturligvis påvirke salgsprisen og etterspørselen, og derfor satser stadig flere land på tunge subsider for å få solgt de hvite elefantene. På toppen av dette kommer altså råvarepriser som har økt med 83 prosent i år, ifølge JPMorgan Chase & Co, noe som vil gjøre elbilene enda dyrere og mindre attraktive. Og som om ikke dét var nok, har det oppstått en akutt salgssvikt på 23,7 prosent på grunn av pandemitiltakene, som gir folk dårlig råd. Og vi har bare så vidt sett begynnelsen på de økonomiske ringvirkningene av Covid-katastrofen.

Men enda en uppercut venter europeisk bilindustri: Det har oppstått en mangel på halvledere og elektroniske komponenter. Faktisk har EU i økende grad problemer med «forsyningslinjene» for både råvarer og komponenter, og disse problemene har stadige oftere utspring i Kina, diktaturet som vestlige politikere har gjort til verdens nye industrisentrum.

Kastatrofalt feilslått politikk begynner å ramme skattebetalerne for alvor

Klimahysteriet (som stort sett bare omfatter vestlige land som har skattepenger å sløse bort) og globalismen, som stort sett bare råder her, har gjennom 30 år drenert Europa for industri, kapital, gruvedrift, råvareproduksjon, rimelig og stabil energi, kompetanse og knowhow, samtidig som globalistene har satset enorme summer skattepenger på å hente inn millioner av ubrukelige analfabeter fra hele verden til trygd og velferd. Dette er ifølge FN og globalistene en moralsk enveis-forpliktelse, og det er rasistisk å diskutere den.

Forsøket på å lage en «moralsk supermakt» av både Sverige og Europa har igjen brakt med seg samfunnssystemet islam, som nå står i direkte opposisjon til samfunnssystemet demokrati, og ingen nasjon kan overleve med to samfunnssystemer samtidig. På toppen av dette skal altså globalistene bygge en helt ny energiforsyning, basert på teknologi som ikke finnes, med alle pengene som er igjen i statskassen etter Covid-katastrofen, så folk og næringsliv kan få energimangel og ti ganger så høye priser. Genialt.

Europa er altså under angrep fra alle kanter: Islam, Kina, Covid, FN, og den interne femtekolonnen av «grønne» politikere som nekter å ivareta egne lands interesser, fordi det føles så vidunderlig å leke superhelt som redder hele verden. Alle forstår at dette spiller kortene rett i hendene på kinesiske diktatorer, som naturligvis prioriterer å bruke sine egne ressurser på å styrke sin egen industri. Det er jo nettopp det som gjorde Kina så sterkt og mektig. Hvis Vesten kneler under klimahysteri, migrasjon og pur politisk dumskap, kan Kina overta verdensherredømmet.

Nå trenger virkeligheten seg på, men i stedet for å si unnskyld, endre kurs og innføre ny og bedre politikk, får vi bare en enda større ensidig propagandastrøm av løgner, moralisme, bortforklaringer, svada, utredninger, forslag, studier, foskning, prognoser, scenarier og utopier av sykelige proposjoner fra media, som nekter å ivareta sin maktkritiske samfunnsoppgave. Derfor fortsetter ødeleggelsene.

Du aner ikke hva som er i ferd med å treffe privatøkonomien din.

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.