Arbeidsgivere i USA er ikke imponert over nyutdannede fra høyskoler og foretrekker eldre fagfolk, viser en ny undersøkelse.

Spesielt problematisk for sjefer er at 20 prosent av unge jobbsøkere tar med seg mamma eller pappa på et jobbintervju.

Business Insider skriver om saken og undersøkelsen fokuserer på nyutdannede fra Generation Z som er generasjonen født mellom 1997 og 2012 – fra 12 til 27 år.

Arbeidsgivere strekker seg langt for å unngå å ansette nyutdannede selv om de er kvalifiserte og prøver i stedet å vinne over eldre fagfolk ved å gi flere goder og høyere lønn.

Intelligent, et nettmagasin med fokus på studentlivet, undersøkte 800 ledere og direktører som var involvert i ansettelser i USA i desember.

De fant at 39 prosent av arbeidsgiverne sa at de unngår å ansette nyutdannede fra høyskoler selv om de er kvalifisert til jobben.

Femti prosent av de som ble spurt sa at unge fagfolk ikke gjør et godt inntrykk under jobbintervjuer. De slet med å få øyekontakt med dem, og jobbsøkerne forlangte urimelige godtgjørelser. Nesten halvparten av arbeidsgivere sa at Z-generasjonen møter opp i upassende antrekk, og nesten 20 prosent har med seg en forelder til jobbintervjuet.

– According to the survey, employers are favoring older workers partly because young professionals aren’t making a great impression on hiring managers during job interviews. Over half of employers said young recruits struggled to make eye contact during the interview, and 50% said they asked for unreasonable compensation.

– Almost half of the employers said a young job candidate showed up in inappropriate attire, and nearly 20% said a recent college grad had brought a parent to a job interview.

Arbeidsgivere i undersøkelsen bruker flere taktikker for å tiltrekke seg eldre fagfolk. Seksti prosent tilbyr flere godtgjørelser og høyere lønn, 48 prosent tilbyr muligheten til å jobbe hjemmefra og 46 prosent er villige til å ansette overkvalifiserte kandidater.

Unge fagfolk er også vanskelige å samarbeide med, skal vi tro undersøkelsen. Nesten to tredjedeler av respondentene mener at nyutdannede er kravstore og at de ofte ikke er i stand til å håndtere arbeidsmengden.

Nesten 60 prosent sier at de unge blir for lett fornærmet og ikke er forberedt på arbeidslivet. Dette inkluderer manglende evne til å mestre tilbakemeldinger og å ha dårlige kommunikasjonsevner.

– Young professionals also appear to have a reputation for being difficult to work with. Nearly two-thirds of employers said it was «very true» or «somewhat true» that recent college grads are «entitled,» while 58% said it was very or somewhat true that they «get offended too easily.»

De siste årene har arbeidsgivere uttrykt bekymring for den yngre generasjonens evne til å tilpasse seg arbeidslivet.

PWC, Deloitte og KPMG er blant de store firmaene som har sagt at Gen Z-rekrutter som ble uteksaminert under pandemien har vanskeligheter med å utøve grunnleggende kommunikasjonsferdigheter og kontor etikett.

Som et resultat har de tilbudt ekstra klasser om myke ferdigheter som hvordan man sender e-poster, jobber i et team og hva som er passende antrekk på kontoret.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.