Inflasjon betyr økte inntekter for staten, men koster vanlige folk skjorta. Dette er omfordeling i praksis. Vi «vanlige folk» er helt ubetydelige.

Vanlige folk blir fattigere, mens de rike blir rikere, og rikest av alle er Staten.

Fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år har disponibel inntekt i offentlig sektor (staten og kommunene) steget fra 316 milliarder kroner til 623 milliarder kroner. Det er en dobling, skriver E24.

Men for oss vanlige dødelige faller kjøpekraften. Vi blir fattigere. Mens staten håver inn. Pengene de får, konfiskeres i stor grad fra oss som jobber i Norge.

For Norge samlet er tallene til å bli svimmel av. Det siste året har Norges brutto nasjonalinntekt pr. innbygger steget fra 188.000 kroner til 242.000 kroner. Det er bortimot 30 prosent opp på bare ett år.

– Dette er summen av brutto verdiskaping og netto lønns- og formuesinntekter fra utlandet, sier SSBs seksjonssjef for nasjonalregnskapet, Pål Sletten.

Selvsagt tjener Norge penger på økte priser på olje og gass. Men vi vanlige folk merker ikke dette. For oss skal det strammes inn, rentene skal opp, inflasjonen er uutholdelig, og snart raser vel boligprisene også. Bra for noen, ille for dem av oss som har betalt ned lånene våre på 30 år med hardt arbeid.

– Oppgangen i energipriser har gitt en kraftig økning i Norges disponible realinntekt det siste året, men husholdningenes disponible realinntekt er om lag uendret sammenlignet med fjoråret, sier Sletten.

Prisene på strøm, mat, drivstoff – alle stiger voldsomt. Vi er på vei inn i en ti år lang økonomisk katastrofe. Løsningene er enkle, men den politiske viljen er komplett ikke-eksisterende.

Det grønne skiftet, inkludering og bærekraft blir vår dødsstraff. Det er alltid nok penger til slike ting.

Det er rett og slett uutholdelig å vite at for mitt arbeid tjener Støre-mafiaen mer enn dobbelt så mye penger som meg. Slik er det skyhøye norske skattenivået.

De reelle tallene for inflasjon er mye høyere enn det SSB rapporterer. Dette viser blant annet undersøkelsene til SEB og Länsförsäkringar i Sverige.

Svensk økonom sier middelklassen vil oppleve et «rent blodbad» i januar

Alt dreier seg om å knuse middelklassen. Dette betyr å knuse demokratiet, siden middelklassen er demokratiets grunnmur.

En styrtrik stat vil ha pengene for seg selv. De misliker krevende medborgere, hvis de da faktisk er født og bor i Norge. Det er mye mer interessant å bruke pengene på regnskog i Amazonas, privatfly for afrikanske diktatorer, samt andre meningsløse tiltak som ikke hjelper den norske befolkningen det minste.

Det er trolig staten som står for nesten hele inntektsveksten i offentlig sektor. Det er mye mer stabilt i kommunene.

Men husholdningene skjønner ikke hva som skjer, og bruker like mye penger som før. Dette betyr at sparepengene forsvinner eller at gjelden øker.

Forbruket deres steg med 3,2 prosent bare fra første til andre kvartal år, regnet i volum. I verdi steg det nesten dobbelt så mye.

Selvsagt har vi ansvar for vår egen økonomi. Men det tar litt tid for vanlige folk å forstå at det å være «verdens rikeste», betyr at du ikke har penger til nye klær og en sommerferie.

Verden utvikler seg, men ikke til Europas fordel. Som Giulio Meotti skriver i Gatestone Institute, om vår nære fremtid:

Fewer babies will be born in all of Europe than in Nigeria alone.

Unge mennesker er i ferd med å bli historie i de utviklede landene, og dette berører kamp-evnen. Vi har ikke lenger mennesker i passende alder som soldater, bortsett fra mennesker som ikke tror på vårt demokrati.

Japan, som ikke har innvandring, har heller ikke lenger et militærvesen som kan forsvare landet. Det samme er i ferd med å skje i Sør-Korea.

[F]ewer young people are around for military service. That is why Seoul officials said that South Korea’s army will shrink to half a million, from the current total of 600,000 by 2022.

Siden vi ikke har et eget forsvar, pøser vi pengene ut til soldatene som kjemper i Ukraina. Vi importerer sosialklienter og sponser kriger som vi ikke må delta i. Ikke misforstå, det er muligens helt fint å støtte ukrainernes kamp mot invasjonen. Men hvorfor ignorerer vi våre egne land? Som Biden i USA?

Konklusjonen er brutal, men enkel. Ingen kommer til å bry seg om oss når vi (hvite, heteroseksuelle menn og kvinner) blir fattige og en minoritet.

Muligens skjønner noen at dette var en gigantisk tabbe når kloakken ikke virker og søppeldunkene ikke blir tømt, strømtilførselen er kuttet og ingen arbeidere betaler for uføretrygden og rådgiverjobben din i en eller annen NGO.

Men da er det for sent.

Minner om:

The Great Reset: Demokratiets undergang?

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.