Fra Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo den 29. november 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Nå er det vanlige folks tur, lød Arbeiderpartiets slagord før valget i 2021, som endte med at partiet gjenvant makten.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser et noe annet bilde, nemlig at folk flest har fått dårligere råd, melder NTB:

Folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Tall fra SSB viser at husholdningenes disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal.

Bakgrunnen for fallet i realinntekten er den sterke prisstigningen denne høsten.

Mens befolkningen blir fattigere, blir staten rikere:

Til tross for at folk flest har fått dårligere råd, går «AS Norge» så det suser. Samlet sett for Norge, steg bruttonasjonalinntekten (BNI) 12,8 prosent fra 2. til 3. kvartal. BNI for Norge fra 2. til 3. kvartal er beregnet til rekordhøye 1.605 milliarder kroner.

Av en eller annen grunn har nettsiden med tittelen «Nå er det vanlige folks tur» forsvunnet fra Arbeiderpartiets nettsted.

Flere steder i landet har Frelsesarmeen den senere tiden delt ut mye mer mat til husholdningene enn før. Det er tilsynelatende blitt vanlige folks tur til å gå dit for å få mat.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.