Pfizer har saksøkt Polen fordi landet ikke lenger vil ha de EU-avtalte 60 millioner doser av selskapets covid 19-vaksine.

Store penger – omstridt effekt

Polen kunngjorde i april 2022 at de planla å stanse mottaket av covid 19-vaksiner.

Pfizer krever rundt 1,5 milliarder dollar for de 60 millioner dosene som polske myndigheter ifjor sa at de ikke lenger ønsker å kjøpe, ifølge det polske mediehuset Dziennik Gazeta Prawna.

Polske myndigheter håper på en mulighet for forlik i søksmålet, men det later til at Warszawas 19 måneder lange kamp for å trekke seg eller endre vilkårene i avtalen med Pfizer, havner i retten til tross for alle forsøk på å forhandle med selskapet, også på EU-nivå.

Pfizer ventet på sosialistene

– Pfizer og BioNTech forsøker å få Polen til å holde fast ved sine forpliktelser til å kjøpe covid 19-vaksiner som en del av kontrakten om levering til EU som ble undertegnet i mai 2021, sier en talsmann for Pfizer.

Pfizer påstås å ha ventet med å gå rettens vei til efter sosialistenes maktovertagelse i Polen. Første rettsmøte skal angivelig finne sted 6. desember.

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp billetter til lesermøtet!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.