Pfizer får kritikk for villedende reklame av en britisk tilsynsmyndighet, etter at toppsjefen Albert Bourla påsto at Covid-vaksinene fungerte bra for barn. Men Bourla, som fremmet de uriktige påstandene, slipper unna.

Dette melder The Telegraph.

I et intervju med BBC i desember 2021 hevdet Pfizers administrerende direktør Albert Bourla at det «ikke råder noen tvil om at fordelene helt og holdent taler for» å vaksinere barn i alderen 5 til 11 år mot Covid-19, skriver Fria Tider.

– Vi vet att vaccinet fungerar väldigt bra på yngre barn, fortsatte han.

Albert Bourla har selv tatt fire doser av selskapets vaksiner. Men allikevel ble den 60 år gamle direktøren i høst smittet av Covid-19, to ganger i løpet av en måned.

Bourlas utspill ble i ettertid anmeldt til The Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA), som er britenes tilsynsmyndighet for reseptbelagt medisin.

Bak anmeldelsen sto UsForThem, som er en organisasjon som oppgir at de kjemper for barns rettigheter i sammenheng med pandemien.

– Det finns helt enkelt inga bevis för att SARS COV-2-viruset skulle utgöra någon betydande risk för friska skolbarn i Storbritannien. Att antyda att så är fallet är skamligt vilseledande, skriver UsForThem.

En nemd utpekt av PMCPA kom fram til at Pfizer har brutt mot reglene for opptreden gjennom å villede allmenheten, komme med ubegrunnede påstander og gjennom å ikke presentere informasjon på et saklig og balansert sett, skriver Telegraph.

Allikevel innvender PMCPA at det ikke finnes noe problematisk til uttalelsene til direktør Bourla. De hevder at det han sa var bygd på «aktuelle vitenskapelige belegg».

Folkhälsomyndigheten i Sverige sluttet tidligere i november å anbefale vaksine mot Covid-19 for barn under 18 år.

Anledningen är «den mycket låga risken för allvarlig sjukdom och död i covid-19 hos barn och unga», enligt myndigheten. Endast barn i särskilda grupper med ökad känslighet för covid-19 erbjuds vaccination mot sjukdomen.

Her i Norge har FHI erklært at rådene myndighetene gir angående vaksinasjon er politiske beslutninger.

Les også:

Vaksineforsker om regjeringens fjerde dose: – Meningsløs hensikt

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.