Det amerikanske farmasøytselskapet, Pfizer Inc, er i full gang med å produsere vaksine mot covid-19. De har allerede produsert ‘flere hundre tusen doser’ ved sine laboratorier i Puurs i Belgia.

Lederen av den britiske delen av det verdensomspennende selskapet, Ben Osborn, har selv fått en dose av vaksinen. Han sier at de bare venter på grønt lys for å kunne starte distribusjonen.

Pfizer håper å kunne produsere 100 millioner doser før året er omme. Hver pasient vil trenge to doser.

Pfizer har, i samarbeid med tyske BioNTech, benyttet en klinisk testgruppe på 44.000 personer. I forrige uke sa de at de ville søke om godkjennelse av vaksinen i USA i november. Søknad om godkjennelse ble også levert til det europeiske legemiddelbyrået EMA tidligere i oktober. Norge vil også få tilgang til denne vaksinen hvis den blir godkjent.

Normalt tar det 10-15 år å utvikle en vaksine. Det er mange som er skeptiske til covid-vaksinene som er under utvikling i rekordfart.

Daily Mail

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.