Biden-regimet girer opp tempoet, og kan starte med vaksinering av små barn mot Covid-19 allerede om få uker. Men først må vaksinene godkjennes av FDA.

Vaccinations for children under age 5 could begin as soon as June 21 if the shots from Moderna Inc. and Pfizer Inc. and partner BioNTech SE are authorized by the Food and Drug Administration (FDA).

Planen er å vaksinere barn helt fra 6 måneders alder. Pfizer har bedt om å få godkjent et program som innebærer tre doser for denne aller yngste aldersgruppen.

Biden-regimet kommer til å rulle ut vaksinene med en gang de får muligheten, og vil i første omgang bestille 10 millioner doser. Fem millioner doser er allerede klare for forhåndsbestilling.

Planen er å spre vaksinene på offentlige helsesentre og over 100 ulike barnesykehus. Men mange foreldre er skeptiske til å vaksinere så små barn.

Many parents have grown anxious to have young children vaccinated as the virus continues to spread nationwide. Other parents are expected to hold back from getting their children the shots.

Vaksinegraden for barn og ungdom i alderen 5 – 18 år er merkbart lavere enn for de eldre aldersgruppene, noe som tyder på at mange amerikanske foreldre ikke stoler på at vaksinen er trygg for barn i denne alderen.

Stadig flere peker på at vaksinen heller ikke er nødvendig i en aldersgruppe hvor det å bli smittet av Covid-19 medfører en ekstremt liten risiko.

FDAs rådgivende komité skal møtes 14-15. juni, og vil da vurdere om vaksinene for små barn skal godkjennes. Centers for Disease Control (CDC) kommer med sin vurdering noen dager senere.

Blir vaksinene godkjent kan utrullingen av barnevaksinene starte allerede etter 20. juni.

Fauci planlegger vaksinering av spebarn tidlig neste år

Ikke gå glipp av kveldens lesermøte med boklansering!

Kjøp billetter her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.