EU-parlamentarikeren Michèle Rivasi som var frisk og i god form, døde 70 år gammel av hjerteanfall på vei til jobb i Europaparlamentet i Brussel, 29. november.

Ursula von der Leyen og SMS

Rivasi var kjent for sitt innbitte arbeid for transparens i europabyråkratiet, spesielt for sitt forsøk på å få offentliggjort SMS-korrespondansen i forbindelse med forhandlingene mellom EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Albert Bourla, konsernsjef i Pfizer, om covid 19-vaksinekontrakten på «unødvendige» mengder vaksiner – totalt ni doser pr. EU-borger, skriver Euractiv.

På sosiale medier har ikke folk slått seg til ro med at Rivasi fikk en naturlig død. I utallige tweets, videoer, blogginnlegg etc. lufter folk sin undring over hvorfor de som litt for ivrig går makten efter i sømmene, har en tendens til å få hjertestans.


Vaksineskeptiker

Rivasi gikk inn i politikken i kjølvannet av atomulykken i Tsjernobyl da hun grunnla en organisasjon som analyserte radioaktiviteten i miljøet. Hun ble valgt inn i den franske nasjonalforsamling i 1997 som sosialist hvor hun satt frem til 2002. I 2009 vant hun en plass i Europaparlamentet som grønn og ble gjenvalgt i 2014 og 2019.

Rivasi har også vært sentrum for kontroverser, senest for sin skepsis til det hun mente var overdreven vaksinering mot covid 19 samt Emmanuel Macrons vaksinemandater. Hun kritiserte sterkt innføring av «covid-sertifikat» og obligatorisk vaksinering av helsepersonell.

– SMS-gate, en kriminalfortelling

Da efterforskningen mot Ursula von der Leyen ble kjent, skrev Rivasi:

– SMS-gate tar en kriminell vending. Europakommisjonens president er anklaget for «tilraning av funksjoner og titler», «ødeleggelse av offentlige dokumenter» og «ulovlig lobbyvirksomhet og korrupsjon». Den pågående efterforskning fra den europeiske påtalemyndigheten skal følges.

Siste ord

Tre dager før Rivasis døde skrev hun igjen om Pfizer-saken og det ble Rivasis siste ord til den europeiske offentlighet:

– Den siste konsekvensen av Ursula von der Leyens megakontrakt om covid-vaksiner er at Pfizer saksøker Polen for betaling av 60 millioner vaksinedoser som landet hverken trenger eller har økonomi til å betale for eftersom landet huser millioner av ukrainske flyktninger.

Ni land har sluttet seg til Polen og kritisert at avtalen ikke inneholder klausuler som gjorde det mulig å kansellere bestillinger når pandemien var over.

Overskuddet av vaksiner som går ut på dato er et direkte resultat av #SMSgate, skandalen rundt megakontrakten som ble fremforhandlet via SMS mellom Pfizer og EU-kommisjonens president.

Det må bli slutt på EU-kommisjonens og våre myndigheters hemmelighold. Vi, europeiske skattebetalere, har rett til å vite hvor mange milliarder euro vi fortsatt må betale til Pfizer og hvorfor. 

Ungarn: EUs innkjøp av covid 19-vaksiner «stinker av korrupsjon»

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.