Sverigedemokraternas (SD) landsmøte pågår, og i dag holdt Jimmie Åkesson tale. I sin tale på landsmøtet i Västerås gikk han til hardt angrep på Socialdemokraterna (S), som han mente har banet veien for islamistene. Det er på tide å begynne å rive moskeer for å oppløse islamismen, mener SD-lederen.

– Socialdemokraterna er en aktiv del av den islamistiske bevegelsen i Sverige, hevdet Åkesson.

– Det finnes ingen plass for islamister i Sverige. Det er min bestemte, ærlig oppfatning, sa han.

– Dessverre er ikke dét like tydelig i Sveriges største parti, Socialdemokraterna. Socialdemokraterna er en aktiv del av den islamistiske bevegelsen i Sverige, mente Åkesson.

I talen sa Åkesson at Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU) i 2019 gikk i opptog gjennom Malmö og taktfast ropte antisemittiske slagord, og at de året i forveien bød inn en islamist med koblinger til Den islamske staten (IS).

Åkesson nevnte også at riksdagsmedlemmet Jamal El-Haj (S) i vår deltok på en palestinsk konferanse med koblinger til Hamas.

SD-lederen mener at moskéer utgjør knutepunkter for radikalisering og voldsforherligende propaganda.

– Det er ingen rettighet å komme til vårt land og bygge monumenter over en fremmed og imperialistisk ideologi, sa Jimmie Åkesson.

Partiet krever nå en stopp i etableringen av nye moskeer i Sverige. Partiet vil også at Säkerhetspolisen (Säpo) og politiet skal få avlytte moskeer. I tillegg vil Åkesson også rive moskeer.

– På sikt må vi begynne å konfiskere og rive moskébygg der det spres antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemittisk propaganda, eller allmenn desinformasjon om det svenske samfunnet, sa Åkesson.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.