En gruppe som kaller seg «Vi mår bra» vil bygge en moske for hver koran «blasfemikerne» brenner. Gruppen har allerede samlet inn penger til en moske i byen Vimmerby, og 100 nye står på programmet.

Det fikk Jimmie Åkesson til å reagere på SDs landsmøte i helgen. Han vil ha revet moskeer hvor det spres hatefulle budskap. Men han sier ikke noe om hvordan han vil kontrollere budskapene som spres, på arabisk.

»Vi har behov for at begynde at konfiskere og rive moskeer ned, hvorfra der spredes antidemokratisk, antisvensk, homofobisk, antisemitisk eller almen desinformation om det svenske samfund,« slog Jimmie Åkesson fast over for partikammeraterne.

Og som om det ikke rakte, så slog han samtidig fast, at »kupler, halvmåner og andre attributter, som tjener som islamistiske monumenter,« skal renses ud af de svenske byer.

Statsminister Ulf Kristersson var ikke informert og skal ha gått i taket da han hørte talen.

Hvem utpresser hvem?

Muslimene har utsatt Sverige for en terrortrussel som det er all grunn til å ta alvorlig. De lover å bygge flere moskeer som svar på koran-brenninger, slik at det blir enda mer islam i Sverige. SD er det eneste partiet som vil gjøre noe med det. Mer islam er ikke hva svenskene vil ha.

Men i stedet for medhold møter Jimmie Åkesson motstand fra regjeringen hans parti er støtteparti for.

Kristersson tør ikke gjør noe med at islam sprer seg som sopp etter regn. Det er lettere å gå løs på Åkesson.

Sverige har et demokratisk problem.

https://www.berlingske.dk/internationalt/100-nye-moskeer-er-paa-tegnebraettet-i-svenske-byer-det-vil

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.