Støre møtte onsdag representanter for de ulike trossamfunnene, som i over en time satt rundt et bord for å snakke om situasjonen.

– Vi har en full krig i Midtøsten og frykt for at krigen kan spre seg. Vi skal derfor være tydelig på at dette ikke er en krig som skjer i Norge, sa Støre i sin innledning til representantene.

– Det skal ikke skje i norske gater, vi skal ikke true tryggheten til norske barn og unge. Alle i Norge skal være trygge og en del av fellesskapet – det er helt avgjørende. (NTB)

Ordene er besvergende og naive. Støre vet godt at det er betydelige grupper i Norge som føler seg som del av krigen. Muslimene føler det offensivt og lar det går ut over jødene i landet. Det mosaiske trossamfund fortalte mandag at de får meldinger om hendelser som utløser frykt. Det er ingen slike rapporteringer andre veien. Det er m.a.o. en asymmetrisk krig. Kunne ikke Støre minnet muslimene om det? At de har et stort ansvar.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.