En demonstrasjon utenfor en butikk i Sørøst-London preger overskriftene i britiske medier. I vår tid, som er marinert i rasemessig identitetspolitikk, er det Peckham Hair and Cosmetics som er kastet til frontlinjen. Woke og identitetspolitikk forgifter samfunnet.

Bakgrunnen er et sammenstøt mellom en sint kunde og en kjip butikkeier, som har blitt forvandlet til en fordømmende tiltale mot det «hvite overherredømmet» i Storbritannia. Redaktør Tom Slater kommenterer i Spiked.

That neither of the two players in this sorry story is white didn’t dent the narrative.

Ingen hvite deltok i konflikten, da en middelaldrende asiatisk mann forsøkte å holde igjen en ung svart kvinne mens hun slo ham i hodet. Under sammenstøtet så det ut som den asiatiske mannen tok kvelertak på den unge kvinnen.

Hendelsen ble filmet, og gikk selvsagt viralt. Dermed samlet demonstranter seg utenfor butikken.

Mye er ukjent, men ifølge politiet ble den 31 år gamle kvinnen arrestert og mistenkt for overfall, men senere sluppet fri. Den asiatiske mannen skal også ha hatt en samtale med politiet.

Den unge kvinnen ble rasende fordi hun ikke fikk pengene tilbake for en vare hun hadde kjøpt i en butikk som har en «no refund»-policy. Et øyevitne forteller:

– She was asking for a refund and they told her that is not possible. So she went to the shop and she told them that if you’re not gonna get my refund, I want to get what I’m supposed to get for my money.

Kvinnen fikk tilbud om en tilgodelapp, men begynte å forsyne seg av varer fra hyllene som hun forsøkte å ta med seg ut av butikken. Da forsøkte butikkeieren å holde henne tilbake til politiet ankom.

Etterpå sa butikkeieren at han angret på sin oppførsel, og at han ikke ville anmelde kvinnen.

Det kan godt sies at butikkeieren gikk over streken. Men det er ingenting som tyder på at han var motivert av rasisme, og det var i hvert fall ikke et eksempel på hvitt overherredømme. Men siden offeret var svart i huden, florerer selvsagt rasismeanklagene, og kvinnen – som altså begikk tyveri – fremstilles som et eksempel på hvordan svarte kvinner behandles dårlig.

Samtidig kommer aggresjonen fordi butikker som i stor grad har svarte kunder, drives av folk som ikke selv har svart hud, gjerne asiater. Forfatter og aktivist Kelechi Okafor sa det slik i en megafon utenfor butikken:

– We’re giving our money constantly to people who hate us.

For å understreke hvor woke hele opplegget er, kom en annen demonstrant med følgende tidstypiske setning som fikk inkludert den nye kjønnsreligionen:

– This is a longstanding issue that black women, or black people who identify as women, face when they go into these spaces.

Ifølge TimeOut bruker svarte kvinner seks ganger så mye penger på hårprodukter som hvite kvinner. Men dette er vel deres eget valg? Dessuten er det ingen som nekter svarte mennesker å starte butikker? Kan det ha noe med arbeidslyst å gjøre? Asiater er faktisk kjent for å starte små bedrifter og jobbe hardt. I hele verden finner man f.eks. små, familiedrevne kinarestauranter.

Rasismen i dette tilfelle var det demonstrantene som sto for, med følgende plakater utenfor den asiatisk drevne butikken.

PARASITIC MERCHANTS OUT OF OUR COMMUNITY

RACIST ASIANS. GO TO HELL PATEL. EAST ASIANS FOR BLACK WOMEN!!!

Som Rakib Eshan har pekt på i en artikkel i UnHeard, er fiendskapen mellom etniske minoriteter i Storbritannia mye sterkere enn fiendskapen mellom minoriteter og hvite. Profesjonelle woke-aktivister utnyttet hendelsen i Peckham for å fremme sine egne kjepphester, og bryr seg ikke om at dette fører til økt spenning i et område de kun besøker for å demonstrere.

En som deltok, var Ngozi Fulani, som er kjent for å skape skandale fordi Lady Susan Hussey, gudmoren til prins William, som hadde jobbet ved slottet i mange tiår, spurte hvor hun kom fra, egentlig. Hussey trakk seg etter Fulanis oppførsel.

– Storbritannia er grunnlagt på rasisme

I tillegg deltok Khari McKenzie, også kjent som rapperen Raspect. Han leder en gruppe som heter Forever Family, som var aktive under BLM-opptøyene, gjerne i militær påkledning og iført ansiktsmasker, med Black Panther-symboler og klare antisemittiske holdninger (se filmklipp nederst i denne Daily Mail-saken).

Runnymede Trust, som våger å beskrive seg som «the UK’s leading independent race-equality think tank», kom med en uttalelse i forbindelse med demonstrasjonen i Peckham.

– Vi må jobbe for å utrydde volden mot svarte kvinner som har blitt så normalisert i samfunnet vårt.

Dette til tross for at det ikke finnes et eneste bevis for at hendelsen var motivert av rasisme. Er det virkelig så vanskelig å forså at en butikkeier kan bli litt irritert på folk som bare forsyner seg med hyllevarer uten å betale? Uansett hudfarge?

Identitetspolitikk og woke er ren gift, og dreper alle muligheter for samhold og vennskap på tvers av skillelinjene. Dét bør være lærdommen etter Peckham, skriver Slater. Moralismen rundt hudfarge må vekk, ellers blir resultatet til slutt reell rasisme.

Hvem gidder å snakke med f.eks. svarte mennesker hvis sjansen er stor for at man blir anklaget for å være rasist hvis man sier noen ord som er politisk ukorrekte? Hva er poenget med å føre en samtale med en transperson, hvis man blir hengt ut som transfobisk hvis man ikke aksepterer absolutte alle vrangforestillinger uten å blunke?

I Peckham ser vi hvordan den fryktelige offerkulturen også skaper økt splittelse og hat mellom ulike minoriteter. Slater ser kun én løsning: Hvis vi virkelig ønsker å legge «rase»-skillene bak oss, må vi nekte å delta i dette infernalske identitetsspillet.

If we truly want to leave the petty divides of ‘race’ behind us, we must refuse to participate in this infernal identitarian game.

Men demonstrantene velge å skrike shut it down, og dermed ødelegge livsgrunnlaget til en familie. At det var den svarte kvinnen som gikk til voldelig angrep først, er det ingen som bryr seg om.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.