Rupa Huq representerte Labour i parlamentet, men ble for noen dager siden suspendert av partiet etter kraftige reaksjoner på hennes uttalelser om finansminister Kwasi Kwarteng. Uttalelsene hun kom med minner oss om Joe Biden under valgkampen i 2020.

Hun beskrev Kwarteng som «overfladisk svart».

Uttalelsen kom under en tale Huq holdt under en Labour-konferanse, som faktisk het «What’s next for Labour’s agenda on race?» Vel, Rupa Huq er uansett suspendert fra partiet.

Hun fant det passende å definere hudfargen til britenes nye finansminister Kwasi Kwarteng. Han er tydeligvis ikke svart nok, ifølge Huq. Han har for god utdannelse, og snakker for godt engelsk.

– Hvis du hører ham på Today-programmet, ville du ikke vite at han er svart, sa Huq.

– Han er overfladisk  (…) en svart mann, men igjen har han mer til felles … han gikk på Eton, han gikk på en veldig dyr førskole, hele veien gjennom toppskoler i landet.

Idiotiet er grenseløst. Kwasi Kwarteng er født i Storbritannia for 47 år siden. Han har riktignok røtter fra Ghana, men er siden sin fødsel en brite. Problemet for disse såkalte anti-rasistene er at Kwarteng ikke er sosialist. Da hjelper ikke hudfargen. Slik er woke-rasismen.

Dette kjenner vi igjen fra presidentvalget i USA, da Biden sa at hvis du ikke vet hvem du skal stemme på, så er du ikke svart. De såkalt progressive driver dette spillet overalt. Man er ikke homo hvis man ikke digger Pride. Lesbiske som ikke vil ha sex med «kvinner med penis» er uakseptable. Man er ikke kvinne hvis man ikke støtter abort fram til fødselen.

Biden har trukket det lengst. Han beskrev allerede i mai MAGA-bevegelsen som «den mest ekstreme politiske organisasjonen i historien». Verre enn nazistene? Verre enn Pol Pot? Verre enn Stalin?

Han gjentok de hårreisende anklagene mot sine politiske motstandere i sin tale i Philadelphia tidlig i september.

Det positive i denne saken er at Huq faktisk ble fordømt av Labours leder Sir Keir Starmer, som kalte bemerkningene for rasistiske. Nå er Huq altså suspendert fra partiet, men hun kan ikke fjernes fra parlamentet.

Britain’s Labour Party MP Rupa Huq is seen outside the Cabinet Office, as Brexit wrangles continue, in London, Britain, April 4, 2019. REUTERS/Toby Melville/File Photo

Kwasi Kwarteng har ifølge The Times vært nær venn med britenes nye statsminister i flere tiår. Venner sammenligner de to med tilnavnene Batman og Robin.

– De er begge litt sosialt mistilpassede, elskverdige nerder og har sterke synspunkter som er i harmoni med hverandre.

Kwarteng er altså barn av to ghanesiske migranter som kom til Storbritannia på 60-tallet. Selv ble han født i London for 47 år siden, i 1975. Begge hans foreldre var velutdannede, og selv vant Kwarteng et stipend slik at han startet på Eton som åtteåring, hvor han sjokkerte lærerne med sine evner.

– Han har en utrolig ferdighet for språk, og han opprørte lærerne da de introduserte italiensk for pensum.

– Lærerne prøvde å undervise i rudimentær italiensk, men Kwasi lærte hele språket. Lærerne slet med å holde tritt med ham.

Det Huq uttrykker, er at slik skal ikke svarte mennesker oppføre seg. De skal være «sårbare», sosialister, trygdede, kriminelle og stemme på Labour. Ikke snakk om at man skal være en meget oppegående brite som støtter De konservative og ender opp som finansminister.

Man skal heller ikke beherske språket. Å gå på privatskole, særlig Eton, gjør deg til mindre svart.

For en generasjon av venstreliberale kommentatorer og politikere, som er marinert i identitetspolitisk tankegang, er etniske grupper fremstilt som enhetlige blokker. Å være svart eller asiatisk krever at du har den riktige holdningen til politikken. Er du en ung jente fra et muslimsk land? Da må du få på deg hijaben! Er du ex-muslim, så er man nesten like ille som de hvite rasistene. Det er ikke ex-muslimene som oversvømmes av besøk fra den politiske ledelsen.

Dette minner meg om Smithsonian, det berømte museet i Washington D.C. De definerte klart og tydelig hva «hvithet» betød.

The National Museum of African American History and Culture er en del av det nasjonalt drevne Smithsonian Institution. De hadde for to år siden en hjemmeside som blant annet definerte individualisme, vitenskap og hardt arbeid som et symbol på «hvithet». På nettsiden kunne man lese seg opp på definisjoner på «systemisk rasisme».

Denne nettsiden eksisterer fortsatt, men er muligens noe redigert.

I Spiked skriver redaktøren Tom Slater:

– Til tross for det store mangfoldet av erfaring, klasse og syn innenfor alle disse forhåndsbestemte identitetsgruppene, blir vi fortalt at det finnes en autentisk måte å være en spesiell minoritet på.

Ministre fra etniske minoriteter er elsket, så lenge de tilhører venstresiden. Men de som er konservative beskrives som Onkel Tom, ofre for internalisert hvit overlegenhet. Derfor kan man beskriver som overfladisk svart. Man kunne like gjerne brukt ordet kokosnøtt.

– Dette er den formen for anti-svart eller anti-brun rasisme som fortsatt består middagsselskap-testen, skriver Slater.

Dette er altså den tillatte formen for rasisme, den som fremføres av jålete og velstående folk med politisk korrekte holdninger. De går nok i Pride-togene og elsker vindturbiner. De har muligens noen venner med mørk hud, men kun hvis de støtter deres politiske syn.

Biden slapp unna med sitt idiotiske utspill. Smithsonian holder på fortsatt. Men her fortjener Labour-ledelsen ros, for å ikke tolerere en slik opptreden av Huq.

Huq har beklaget ordbruken, og kan muligens bli hentet inn i varmen igjen. For hun er selv av asiatisk avstamning, og derfor er hun vel nå å beregne som en av de «sårbare».

Men denne woke-tankegangen må bekjempes. Hudfargen forteller ikke hva slags menneske du er, og heller ikke hvilke politiske partier man støtter. Derfor skal Kwarteng bedømmes ut fra sine prestasjoner. Han har en tilnærmet umulig oppgave foran seg, som finansminister i den verste britiske krisen siden krigen.

Det er hans evner, kunnskaper og politiske valg som avgjør om han lykkes. Ikke hvor hans foreldre er født.

Les også:

Det gamle Storbritannia sørger over sin dronning, men BBC fant en hijab!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.