Steinar Ulrichsen, som er ansvarlig redaktør og daglig leder i Sandefjords Blad, ber om unnskyldning til alle norske barn for at vi har «brent opp Syden».

Den forvirrede redaktøren har tydeligvis ikke fått med seg at mellom 85 og 90 % av alle skogbranner er påsatt.

Det er sågar ifølge statistikk, noe den daglige lederen av Sandefjords Blad viser til selv, når det gjelder hans egen agenda, nemlig at menneskeskapte klimagassutslipp står bak det meste som er vondt i denne verden, i en artikkel i Nettavisen.

Både på Rhodos og Sicilia er det nylig gjort pågripelser av klimaekstremister som har satt fyr på skoger.

Mann arrestert for å ha tent på skog på Sicilia

Men raringen i Sandefjord holder på sitt, og mener som de fleste andre i agenda-media at dommedag er nært forestående:

«De store utslippene av CO₂, metan og andre klimagasser fortsetter å stige, ikke synke. De ekstreme hetebølgene vil derfor komme oftere, vare lenger og ramme hardere enn nå», hevder redaktøren.

Artigkaren mener sågar at Sandefjord hadde «en ypperlig anledning til å redusere klimagassutslipp i år, men at muligheten ikke ble brukt».

Siden Norge står for 0,1 % av verdens klimagassutslipp, og enda mindre hvis man regner med skogen, så er det sikkert veldig viktig at innbyggerne i Sandefjord straffes med klimatiltak.

«Så unnskyld barna! Våre dårlige valg har gjort at Syden som reisemål brenner opp. Og det er kanskje det minste problemet», avslutter Ulrichsen sin komiske kronikk.

Tankene går til Åse Klevelands bidrag til Melodi Grand Prix i 1966: «Intet er nytt under solen».
Jeg vet om en gammel mann, en som har levd lenge
Jeg vet om en gammel mann, en som har levd lenge
Han er så snill når han spør meg om hva som har hendt meg
Og om solen har brent meg
Jeg prater og søker trøst, han gynger i stolen
Han sier med sprukken røst: «Intet er nytt under solen».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.