Nanne Roseng, som er 1. kandidat for Norgesdemokratene i Horten, er lei av det politisk korrekte Norge.

– Er det flere enn meg som er lei av det politiske korrekte Norge? Er det noen flere som ønsker endring? spør hun i en kronikk i Nettavisen.

Roseng mener det må være mulig å snakke om ting i det offentlige rom om ting som opptar folk, uten at man skal føle seg krenket av den grunn.

– Vi må kunne ha takhøyde når vi snakker om ting og tørre å utforme og dele våre meninger på en sivilisert måte, uten at folk skal føle seg fornærmet, skriver hun.

Politikeren mener at det norske folk får presentert for ensidige nyheter, hvor det ikke lenger er mulig å stille spørsmål uten å bli kansellert.

Fabian Stang og Høyre står i en umulig spagat om innvandring

– Dette være seg Covid, krigen i Ukraina, Pride, klima, innvandring, politikk generelt eller annet. Dersom vi slutter å prate om saker som angår samfunnet vårt får vi et delvis paralysert samfunn. Vi må kunne ønske oss et vibrerende samfunn hvor skaperevne og kreativitet dyrkes uten at man skal være engstelige for å uttrykke seg, skriver Roseng.

Hun trekker spesielt frem den frykten folk opplever med å si sin mening slik samfunnet er blitt.

– Politisk korrekthet skaper grobunn for frykt. Vi frykter så mye i dag. Det er så mye vi ikke tør å si, sier hun og legger til:

– Vi må strebe etter å bli frie mennesker som lever frie liv, mest mulig uten følelsesmessige fengselslenker som lammer oss i hverdagen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.