Ap-veteran Thorbjørn Berntsen. Foto: Lise Åserud / NTB

Arbeiderpartiet sliter på målingene for tiden. Partiveteran Thorbjørn Berntsen mener det er på tide at Jonas Gahr Støre går av.

Arbeiderpartiveteran og tidligere statsråd for partiet, Thorbjørn Berntsen, er kjent for å snakke nokså rett fra levra. Det gjør han også når det nå handler om partiets fremtid.

For Ap har ikke hatt mye å smile av på partimålingene den siste tiden. I en fersk måling fra Opinion fikk partiet en oppslutning på fattige 15,5 prosent, mens Høyre var større enn hele venstresiden samlet med 36,9 prosent.

NTB melder om saken.

Berntsen sier rett ut at Støre må skiftes ut for å unngå et sviende nederlag ved neste stortingsvalg, skriver Dagbladet.

– Arbeiderpartiet kan ikke gjøre som strutsen og stikke hodet i sanden. Det er ubehagelig å diskutere sånne ting i full offentlighet, men vi må ta grep skal vi unngå valgnederlag i 2025, sier 87-åringen til avisen.

Tidligere denne uka åpnet Oslo Ap for å skifte ut hele Ap-ledelsen unntatt Støre.

Men for Berntsen vil ikke dette løse problemet. Han skriver i et Facebook-innlegg i gruppa «Sosialdemokrater» at han ikke skjønner hvorfor de ikke også vil skifte ut Støre.

– Det blir jo som å skyte pianisten og la dirigenten bli stående igjen. Det blir ikke greit å være dirigent når orkesteret er borte. Det er mye som tyder på at orkesteret bør skaffe seg en ny dirigent, skriver Berntsen.

Han kommer ikke inn på hvem han eventuelt kan tenke seg som erstatter for Støre, hvilket mange vil mene er et nokså fundamentalt spørsmål i denne forbindelse. Dyktige arvtakere står ikke akkurat i kø i partiet for tiden.

Støre opplyser til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: 

Krav om utskiftninger i Ap-ledelsen: Kan bli et bikkjeslagsmål

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.