Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre studerer skoene sine under et intervju like før jul. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Interne LO-målinger har de siste månedene rystet sentrale Ap-folk. Bare 31,4 prosent av LOs medlemmer sa i desember at de vil stemme på partiet.

Allerede for ett og et halvt år siden var de som sa de ville stemme på Ap i mindretall blant LOs medlemmer. I juni 2019 var oppslutningen om Ap på 46,7 prosent. Nå har altså hver tredje av dem som da sa de var Ap-velgere vendt Ap ryggen.

Bare fra november til desember har Støres parti falt med nesten fire prosentpoeng på målingen, ifølge TV 2s kilder.

Sentrale kilder i partiet sier til TV 2 at svært lite skal til før en lederdebatt blusser opp med full styrke. Jonas Gahr Støre sitter ikke trygt, ifølge flere av dem.

– Fortsetter vi under 20 prosent på målingene, er det veldig dramatisk for hele ledelsen, sier en sentral kilde.

– Spørsmålet er hvor lenge fagbevegelsen kan sitte og se på at en så upopulær leder gjør det så dårlig, sier en annen Ap-kilde.

Thorbjørn Berntsen tok i helgen til orde for å kaste Støre, og at Raymond Johansen er kandidat til å ta over. Det kan også være flere kandidater, sa Ap-nestoren.

På LOs desembermåling er Senterpartiet nest største parti med oppslutning på 21,3 prosent av LOs medlemmer, ifølge TV 2, som skriver at de har sett hele målingen.

Leder i LO-forbundet Fellesforbundet og medlem i Aps sentralstyre, Jørn Eggum, sier til kanalen at han er glad for at det er et soleklart flertall for å skifte ut dagens regjering.

Selv om Senterpartiet har styrket seg på de interne målingene, sier han at Fellesforbundet fortsatt støtter en rødgrønn regjering ledet av Arbeiderpartiet.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.