Leder i LO, Hans-Christian Gabrielsen, sier at Jonas Gahr Støre er LOs kandidat til å lede Ap-ledet rødgrønn regjering. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Aps politikk og strategi er ikke noe enkeltpersonforetak, mener LO-leder Hans Christian Gabrielsen. Han støtter Jonas Gahr Støre.

Etter svært nedslående måling i Klassekampen og Nationen fredag, med 17,5 prosent oppslutning, har Ap-veteran Thorbjørn Berntsen etterlyst en lederdebatt i partiet.

Til TV 2 skriver LO-leder Gabrielsen i en uttalelse at resultatet på målingen ikke er godt nok, men at det er en samlet ledelse som står bak partiets politikk og strategi, som er enstemmig valgt på landsmøtet.

Han understreker også at LO støtter Jonas Gahr Støre som Ap-leder.

– Ingen kan være fornøyd med dette nivået. Ambisjonene er langt større. Vårt mål er at Arbeiderpartiet blir det største partiet, og at vi kan bytte ut dagens høyreregjering. Jonas er vår kandidat til å lede en Ap-ledet rødgrønn regjering, sier han i uttalelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂