Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Paul Kleiven / NTB.

Det store flertallet av Ap’s lokallag i Trøndelag freder partisjef Jonas Gahr Støre fram til valget. Man ser ikke at partiet har noen bedre kandidater.

NTB beretter at elendige målinger for Arbeiderpartiet de siste månedene har skapt sterke reaksjoner innad i partiet.

Adresseavisen har nå vært i kontakt med 24 av 38 lokallagsledere for Arbeiderpartiet i Trøndelag, fylkeslaget som ofte har vært kritisk til partiledelsen.

Alle unntatt én svarer at de ikke vil ha noen lederdebatt før stortingsvalget til høsten. Det er ikke fordi man synes Støre gjør en så utmerket jobb. Problemet er at man rett og slett ikke finner noen andre i partiet som kan gjøre det bedre. Eller mindre dårlig, om man vil. Mange vil oppfatte det som en resignert erkjennelse av at man ikke har den lagoppstillingen som skal til.

– Det finnes ikke den lederen i verden som kan rette opp i det her på de få månedene som er igjen til valget, sier en av dem, Knut Berger, som er leder i Namsskogan Ap.

Tidligere statsråd Thorbjørn Berntsen gikk så langt som å si til Klassekampen at treneren ville blitt sparket om dette hadde vært et fotballag.

De fleste fotballag som sparker sine trenere, har gjerne klar en erstatter man tror kan snu utviklingen.

 

Støtt Document i det nye året: 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.