Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre møter media hos NRK på Marienlyst og kommenterer Fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

I en kommentar til NTB sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre at Trond Giskes avgjørelse om å trekke seg fra fylkeslederstriden var nødvendig.

Støre passet også på å rose Trøndelag Arbeiderparti.

– Hvis jeg skal oppsummere, har Trøndelag tatt ansvar for en situasjon som åpenbart må rettes opp innen partikulturen, sa partilederen.

Støre sier at han forstår Giskes avgjørelse, at den var nødvendig og at han har respekt for den. Han håper inntrykket som blir etterlatt, er at det som har skjedd i Trøndelag Ap den siste uka, var nødvendig.

– Jeg håper at det som sitter igjen, er et parti som har tatt et grundig oppgjør og valgt en ledelse med et sterkt mandat.

I tillegg mener Støre den nyvalgte fylkeslederen Ingvild Kjerkol har fått et svært tydelig mandat.

– To tredels flertall er en veldig klar markering av at hun har tillit. Nå må hun samle laget sitt og bestemme de viktigste oppgavene, avslutter partilederen.

Til VG uttaler Støre at Giskes avgang fra politikken vil gjøre det enklere for Arbeiderpartiet i fremtiden.

– Ja, jeg tror det. Jeg er lettet over at vi nå har fått valgt en ledelse som jeg tror kommer til å samle støtte og oppslutning, sier han.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.