Fra det sørøstlige Tyrkia etter jordskjelvet. Foto: AP Photo/Bernat Armangue

En israelsk hjelpeorganisasjon avbryter sitt redningsarbeid i Tyrkia som følge av sikkerhetstrusler mot de ansatte. Hatet mot jøder i det muslimske Tyrkia er større enn man trodde.

Den israelske hjelpeorganisasjonen The United Hatzalah, som bistår Tyrkias Røde Halvmåne etter jordskjelvkatastrofen, kunngjorde søndag at de reiser fra den katastroferammede regionen, skriver NTB.

Hjelpearbeidet avbrytes som følge av en «bekreftet sikkerhetstrussel», og de ansatte er allerede evakuert til Israel, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

– Vi visste at det var en viss risiko med å sende våre hjelpearbeidere til dette området av Tyrkia, som er nær den syriske grensen, sier en av lederne for organisasjonen, Dov Maisel.

Men sikkerhetssituasjonen for jøder i Tyrkia er åpenbart verre enn man hadde trodd på forhånd. Tanken var at et israelsk bidrag til hjelpearbeidet uansett ville være velkomment.

Bildet er imidlertid et annet:

– Dessverre har vi nettopp mottatt etterretning om en konkret og umiddelbar trussel mot den israelske delegasjonen, og vi må sette sikkerheten til våre ansatte først, sier han videre.

Det er faktisk ikke bare israelerne som beretter om truende forhold for hjelpearbeidere i dagens Erdogan-styrte Tyrkia.

Også andre internasjonale redningsarbeidere har meldt om en forverret sikkerhetssituasjon i landet. Flere har derfor satt redningsarbeidet på pause som følge av dårlige sikkerhetsforhold.

Les også: 

Minst 3.000 døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria

Bestill fra Document: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.