De fem svarte betjentene som ble sparket fra politiet i Memphis i forrige uke, er nå siktet for drap etter at en svart arrestant døde etter en pågripelse for tre uker siden.

Politibetjentene ble arrestert torsdag og siktet for second-degree murder, ifølge fengselsdokumenter. I USA er drap av andre grad som regel klassifisert som utført med ondsinnet hensikt, men ikke overlagt.

Ifølge politisjefen brukte politimennene overdreven makt under en trafikkstopp 7. januar, som førte til at Tyre Nichols, en 29 år gammel svart mann, ble innlagt på sykehus og døde tre dager senere.

Andre anklager inkluderer grovt overfall, grov kidnapping og undertrykkelse av en person i varetekt, skriver New York Times.

Norske mediers reaksjon etter den tragiske hendelsen er til å tro

Etter at politibetjentene ble sparket i forrige uke, så det ut til at TV 2 var de eneste som tok saken, men likevel unnlot å publisere bilder av de svarte mennene.

Da nyheten om arrestasjonen kom ut i går, den 26. januar, er det åpenbart at media i Norge har et enormt dilemma – og vi vet hvorfor – for når det gjelder MSM er vi alle klarsynte. En gjennomgang av de største avisene i Norge viste en motvillighet til å skrive om den tragiske hendelsen, som etter alt å dømme er på nivå med George Floyds dødsfall – kanskje verre skal vi tro informasjon som har kommet ut.

Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, og VG hadde alle publisert et kort sammendrag fra NTB og lagt det ut under siste nytt som er vanskelig å finne hvis du ikke kjenner avisene godt nok. Ingen fete og sensasjonelle overskrifter på forsiden, men heller publisert i mørket og bak lukkede dører.

Den eneste USA-nyheten på Nettavisen som var på forsiden i går, var at de har funnet høyresistent gonoré i USA. To tilfeller til og med, får vi vite. TV 2, som skrev om saken i forrige uke, hadde publisert arrestasjonen av de fem på forsiden, men de hadde også samme korte NTB-notis – om ingenting. Den kom fort langt ned på siden, da det siste fra USA var at Trump anklages for golf-juks og er som en fireåring.

Mens New York Times i går kveld kom med fortløpende og oppsiktsvekkende oppdateringer, var det dødsstille i norske mediehus. NYT har nok et like stort dilemma som disse har, men i dette tilfelle har ikke den venstrevridde amerikanske avisen noe valg. Når en svart kjekk ung mann har blitt drept i politiets hender og betjentene er nå arrestert for drap, er dette en sak som ikke vil forsvinne med det første. Derfor har avisene i Norge motvillig måtte slå den opp på forsidene i dag, spesielt da Biden oppfordrer til fredelige protester.

Borsett fra NRK.

NRK skjulte saken i går som alle andre. Den var heller ikke dekket på Dagsrevyen, og på URIX er den ikke nevt med et ord. I skrivende stund, kl. 17:30 norsk tid, har NRK fortsatt bare en liten NTB-notis om Bidens oppfordring til fredelige protester, og ingenting på forsiden. Kanskje det kommer på Dagsrevyen i kveld, men likevel driver de med hvitvasking. Statskanalen som i over to år kjørte en kampanje for å bevise til nordmenn at USA er gjennomsyret av systematisk rasisme. Tyre Nichols’ dødsfall knuser narrativet de manisk har fremstilt i mange år.

– Imagine if it were five white cops killing a black guy, sa radio talkshow-vert Dan Bongino i går. – The city of Memphis and the country would be burning to the ground.

Tenk om det var fem hvite politibetjenter som drepte en svart ung mann. Norske byer ville nok ikke ha vært i flammer, men som klarsynte vet vi at NRK og aktivistene hadde vært on fire.

NRK må alltid ha en dialog om rasisme, bare ikke denne gangen

Det kan virke som jeg, som skribent i Document, har en vendetta mot norske medier og et ønske om å hevne seg ved å konstant sette søkelyset på hva de driver med. Men det handler ikke om dét.

En ung mann er død i hendene på politiet på tragisk vis. Hvis vi ikke sier noe om hvordan medier behandler Tyre Nichols’ død sammenlignet med George Floyds, burde vi ikke vært i nyhetsbransjen.

Siden dagen George Floyd døde har hovedstrømsmedia med NRK i spissen kjørt en kampanje for å stemple USA og dets politistyrke som systematisk rasistisk. De har tatt informasjon fra mainstream-medier i Amerika, kalt inn USA-eksperter og metodisk plukket ut nyheter om Floyd som støtter deres aktivisme.

Kampanjen har virket, og mange som ikke kjenner USA så godt, tror at hvite politifolk i USA til stadighet er ute etter svarte mennesker, eller at hele USA er gjennomsyret av rasisme – men bare fra hvite amerikanere. Jeg har selv vært i samtale med bekjente og opplevd at jeg må kaste inn håndkleet fordi NRK har sagt det. Sinnet jeg føler, er ikke engang rettet mot dem – men løgnmedier.

Det er et svik mot nordmenn som følger med i nyhetene og blir fôret med propaganda daglig – og en hån mot deres intelligens. I NRKs tilfelle må de til og med betale for å bli indoktrinert.

Da George Floyd døde, var han i hendene på politibetjenter som var bad apples, en brøkdel av nesten en million flotte menn og kvinner som hver dag står opp og ikke vet om de vil komme hjem i live. De fem betjentene i Memphis passer ikke inn i historien de vil fortelle oss, men sannsynligvis var de også råtne epler.

Jeg har tidligere nevnt at NRK har skrevet og vist over 800 gjennomførte artikler og videoer etter Floyds død. Da teller jeg ikke dekningen på Dagsrevyen, eller den åtte timer lange begravelsen de sendte live. At de har et enormt dilemma, er ikke det største problemet. Norges mektigste nyhetskanal har et problem med å fortelle sannheten. Det har også resten av Medie-Norge.

Etter George Floyd-demonstrasjoner i Norge skrev NRK:

– Vi må ha en dialog om rasisme i Norge. – Rahwa Yohannes er en av arrangørene bak demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo. Hun mener politiets adgang til å bruke fysisk makt i Norge må strammes inn.

Den dialogen har gått jevnt og trutt siden da. Vil dere ha den etter Tyre Nichols’ tragiske død, NRK?

Say his name!

 

Fem svarte politimenn i Memphis fikk sparken pga. dødsfall etter arrestasjon

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.