Amerikansk politi er pålagt å bære kroppskamera. Natt til lørdag ble videoen sluppet som viser fem politifolk som mishandler en ung mann, Tyre Nichols, så sterkt at han tre dager senere dør av skadene. Nichols var svart, det samme var de fem politifolkene som mishandlet ham.

Hendelsen fant sted i Memphis 7. januar. De fem er allerede avskjediget og tiltalt. De tilhørte en spesialgruppe som skulle gå inn i farlige situasjoner. De var ikke nye i jobben.

Nichols død går inn i diskusjonen om politibrutalitet, men denne gangen er ikke rase et tema, selv om noen også denne gang forsøker å gjøre det til det. En journalist i MSNBC skrev på twitter at det handler om «konstruksjonen av den svarte kroppen». Basketballstjernen LeBron James svarte: -Vi er vår egen verste fiende.

Tidspunktet videoene ble frigitt på, en fredag kveld, var omstridt. Da er alle kommet hjem fra skole og arbeid og kan gå ut i gatene. Moren til Tyre ba folk innstendig om å demonstrere fredelig, ikke brenne byen ned. Men det er mange som ønsker å skape uro. Antifa er mot politiet som sådan. Det er ikke like lett for Black Lives Matter å aksjonere mot rasisme i dette tilfellet. Det spørs hvor stor kontroll folk som Al Sharpton har. Han tilhører den Demokratiske eliten og opptøyer vil skade president Biden.

Demonstranter blokkerte veier i Memphis ut over natten.

 

NRK hvitvasker politidrap i USA hvor fem svarte betjenter er drapssiktet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.