1159 fanger er bragt til det føderale fengselet i Brasilia anklaget for «terrorisme». Vi gjengir et åpent brev fra en almindelig konservativ brasilianer hvor han gir sin versjon av hva som skjedde under «stormen på kongressen» søndag 8. januar; hvilken felle de ble lokket i og forholdene i det han betegner som en «konsentrasjonsleir» hvor Lula har plassert sine politiske fanger.

Fra kilder i Brasil blir vi fortalt at de innleide provokatørene murrer over ikke å ha fått betalingen de var lovet for å gjøre hærverk 8. januar. Vi har også fått oversendt videoopptak fra «konsentrasjonsleiren».

Her følger brevet fra «en brasiliansk patriot»:

– Dette brevet er et rop om hjelp!

Søndag 8. januar 2023 formidlet venstreorienterte medier nyheten om «stormen på kongressen». Det var en gigantisk felle som var satt opp for lovlydige borgere som kjemper for vår frihet, for rene valg og for vårt elskede Brasil.

Vi er brasilianere og vi ble forrådt av dem som burde forsvare oss. Vi dro ikke for å ødelegge regjeringskvartalet på søndag. Vi er fredelige kristne, eldre, kvinner, menn, barn, urfolk – kort sagt anstendige, lovlydige mennesker.

Vi forlot hjemmene våre over hele Brasil for å forsvare vår grunnlov som er blitt revet i stykker og tråkket på av det brasilianske «rettssystemet» som løslot en kriminell fra fengselet og fikk ham «valgt».

Hvordan kan vi akseptere en kriminell autoritær kommunist ved makten hvis vi ikke har stemt på ham?

Vi ønsket å se kildekoden til valgprogramvaren fordi vi er ganske sikre på at vi er blitt svindlet. Og så kom forfølgelsen, arrestasjonene og torturen av dem som uttalte seg om valgsvindelen. 

Vi tilbragte sytti dager i leir foran militærets hovedkvarter. Det var en måte å protestere på og vi følte oss trygg der. Vi trodde militæret støttet oss. Men så begynte forfølgelsene. 

Indianerhøvding og pastor Jose Acacio Serere Xavante ble arrestert og mishandlet, pastor Fabiano Oliveira og mange andre sitter fortsatt i fengsel. De korrupte mediene som nu angriper oss, rapporterte aldri noe av dette. 

De sendte flere ganger politiet for å arrestere oss, men militæret tillot det ikke.

Folk kom fra hele Brasil. Søndag var vi mer enn åtte millioner mennesker som protesterte i Brasilia. Vi ønsket som vi alltid gjorde, å marsjere fredelig til det føderale distriktet i Planalto.

Hundrevis av fremmede

Til vår store overraskelse dukket hundrevis av fremmede opp iført Brasil-trøyer som oss. De ble med oss og begynte å skrike og smadre seg vei inn i de føderale bygningene med stokker og våpen. De knuste alt til tross for at vi ba dem ikke å gjøre hærverk. Men de lyttet ikke.

Noen av disse menneskene var allerede inne i de forbudte områdene og bygningene da vi kom. Hvordan kom de inn? 

Til og med politifolk smadret ting! Vi filmet det hele og har bevis.

Vi trakk oss tilbake til militærets hovedkvarter, men fellen var allerede forberedt. Den korrupte venstreorienterte pressen som aldri rapporterte om oss eller forfølgelsen vi var utsatt for fra høyesterett og den illegitime regjeringen, viste bilder av infiltratorene som smadrer alt de kommer over.

Planen var at vi skulle kunne arresteres og kalles terrorister. De er de virkelige terroristene, de som planla, ødela, satte fyr og vandaliserte.

Forrådt av militæret

Vi ble ikke bare forrådt av venstresiden, av dem forventet vi ingen ting. Det største sviket var militæret; de levde sammen med oss, de kjenner oss og vet hvordan vi er.

Vi kom tilbake til leiren og ble rystet over det de sa om oss, de kalte oss terrorister og truet med å arrestere oss. Vi er hardtarbeidende mennesker, husmødre, lovlydige borgere. Mange var der med familien sin. Vi gråter mye.

Om natten så vi hæren omringe basen. Vi trodde de ville beskytte oss mot arrestasjon. Vi prøvde å sove. Klokken 07 om morgenen snakket basens kommandant til oss gjennom megafon: 

– Dere har én time på dere til å demontere leiren og forlate området. Busser venter. Gå i fred!

Vi begynte å forlate leiren, trist, men ordentlig og ryddig. Bussene var ikke våre, men vi ble tvunget ombord. Det var da vi ble fanger.

1600 mennesker pakket som sardiner…

Så begynte torturen. De kjørte rundt i byen i nesten tre timer og viste oss frem som trofeer. Presis som i et kommunistisk diktatur.

Nesten alle måtte stå. Vi lot eldre og rullestolbrukere sitte. Vi ba dem stoppe bussen fordi folk måtte på do, men de svarte ikke… Folk måtte gjøre sitt fornødne der og da.

Svette, slitne og med smerter ankom vi det føderale politiakademi hvor de plasserte oss i en gymnastikksal hvor det ikke var plass til 500. Vi var 1600 mennesker, pakket som sardiner…

Klikk på videoen for å aktivere den.

Det var som en konsentrasjonsleir fra nazitiden. Vi led psykisk og fysisk tortur hele dagen fordi de hverken ga oss mat eller vann. En dame døde mandag ettermiddag fordi hun ikke fikk vann. Om kvelden døde en mann.

Så ga de oss vann og brød. Eldre mennesker, kvinner, folk i rullestol. 

Barn ble adskilt fra foreldrene og ført bort. Kan du forestille deg hvordan foreldrene har det?

Vi blir behandlet verre enn farlige kriminelle og narkotikasmuglere. 

Vi har kun Gud tilbake…

Hva slags land er dette? De virkelig kriminelle sitter i regjeringen, de nye ministrene har hver minst ti tilfeller av korrupsjon. Skal vi som forlot hjemmene våre for å kjempe for vårt elskede Brasils frihet, overlates til å lide og dø?

Nu skal de fengsle oss sammen med kriminelle. Vi vil alle bli registrert som terrorister og vil aldri igjen kunne jobbe eller forlate landet.

Alle undrer seg over hvor de konservative politikerne er blitt av. Hvor er kirkens representanter? Hvor er advokatene? Ikke engang advokater kommer til oss.

Ærlig talt ville det være bedre å skyte oss og gjøre en slutt på vår elendighet. Til og med når vi ber, ber de oss holde kjeft. Lidelsen er stor.

Når de kaller oss terrorister, brenner det en ild i hjertet for vi alle vet at vi ikke er terrorister.

Mange konservative politikere er feige og fordømmer det vi blir anklaget for å ha gjort. … Men vi gjorde det ikke! Det er videoer på internett.

De vet at vi er uskyldig. Det var en felle. Videoene er der for å bevise det.

Men de vil ikke se. Vi er alene og forlatt, vi har kun Gud tilbake.

De fleste av oss ønsker ikke å leve lenger.

Så vi ber verden, internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner om å hjelpe oss!

De har drept mange av oss, men ingen ting blir rapportert.

Mange mennesker har uskyldiges blod på hendene, spesielt de væpnede styrker!

Dere er mordere. Dere har brukt oss som kanonføde!

Vi håper dere får guddommelig rettferdighet. 

Til det brasilianske militæret: Dere må aldri mer synge den brasilianske nasjonalsangen og heise vårt flagg. Det fortjener dere ikke!

Hilsen en brasiliansk patriot i konsentrasjonsleir

 


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.