Brasiliansk politi skal på høyesteretts anmodning ha arrestert minst fire personer i en landsomfattende aksjon mot tilhengere av Bolsonaro. 

De arresterte skal angivelig ha nektet å anerkjenne valget av den venstreradikale Lula da Silva og ha anmodet militæret om å benytte sin grunnlovsfestede rett til å gripe inn.

– Det brasilianske militæret er for­beredt på å på­berope seg artikkel 142

Pro Bolsonaro-leder arrestert

Torsdagens arrestasjoner kom bare dager før Lulas innsettelse kommende søndag og mindre enn en uke etter at politiet i Brasilia hevdet å ha avverget et påstått bombekomplott fra Bolsonaro-tilhengere.

Arrestasjonene skal ha sammenheng med et folkelig opprør da Lulas seier ble endelig bekreftet 12. desember. Anti Lula-demonstranter slo leir utenfor hærens hovedkvarter i Brasilia og antente biler i protest mot arrestasjonen av en urbefolkningsleder som er tilhenger av Bolsonaro.

Opp til 34 år

Det føderale politiet har mottatt ialt 32 ransaknings- og arrestordrer fra høyesterett. De påståtte forbrytelsene er «kvalifisert skadeverk, brannstiftelse, kriminell sammenslutning, voldelig avskaffelse av rettsstaten og statskupp, hvis maksimale kombinerte straff utgjør 34 års fengsel».

Cleo Mazzotti som leder det føderale politiets avdeling for organisert kriminalitet, sa at fire personer ble arrestert og at det er forventet flere anholdelser ettersom politiet jakter på syv andre mistenkte.

For en stor andel av det brasilianske folk er valgdomstolens leder Alexandre de Moraes «folkefiende nummer én». Hans popularitet er på et nivå som gjør det umulig for ham eller hans kolleger, å gå på gaten eller restaurant hverken i Brasil eller USA uten å bli konfrontert av folk som stiller spørsmål ved valgdomstolens integritet og upartiskhet.

Bolsonaro som ikke har innrømmet nederlaget, mener Brasils valgsystem mangler troverdighet.

Les også: 

Brasil: – Alt ved dette valget lukter svindel

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok iår, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.