I Cleburne County i den amerikanske delstaten Arkansas, har retten bestemt at det ikke skal benyttes valgmaskiner ved kommende valg.

Arkansas Voter Integrity Initiatives leder Conrad Reynolds har som mål å fjerne valgmaskinene i Arkansas. Avgjørelsen i Cleburne County vil kreve at stemmene telles opp for hånd. 

– Maskinene leser ikke navnene på stemmesedlene, de scanner strekkoder som er uleselige for mennesker. De bruker også proprietær programvare som vi ikke har lov til å undersøke. Dette betyr at velgere ikke kan verifisere at stemmene telles korrekt, noe som er påkrevd i henhold til statens lover, kommenterte Reynolds. 

En av Arkansas Voter Integrity Initiatives advokater sier at Arkansas’ lovgivning gir hvert fylke rett til å velge sin valgprosess og at mange velgere er bekymret for at valgmaskinene kan tukles med.  

 – Det er på tide at vi tar tilbake gode gammeldagse valg vi kan ha tillit til – med gjennomsiktighet og integritet, sa fredsdommer Jacque Martin som stemte for å gå tilbake til papirstemmesedler. 

Arkansas Voter Integrity Initiative har som mål å få de resterende 74 fylkene i staten til å gå tilbake til papirstemmesedler i løpet av 2023.

 


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.