«Etter mellomvalget satte en fremtredende debattant som Lars Hedegaard… tvil om gyldigheten av dette valget med vage spekulasjoner om juks. Det er uansvarlig, og det bør være alles ansvar å avstå fra slikt», skriver Berlingskes sjefredaktør Tom Jensen i en lederartikkel.

I tillegg bør det være hver fremtredende sjefredaktørs ansvar å følge med på det som skjer i USA, i stedet for å stole utelukkende på historiene han kan lese i media fra Det demokratiske partiet. Det vil si alle de store mediene bortsett fra Fox News og Newsmax.

Det bør også være opp til Tom Jensen å spekulere i hva Barack Obama kan ha ment da han forklarte et entusiastisk publikum i 2008: «Jeg må fortelle deg noe. Det hjelper i Ohio at vi har demokrater som kjører maskinene.» Han snakket om maskinene som ble brukt i stemmetellingen, som gjentatte ganger har blitt kritisert for å være sårbare for manipulasjon og juks.

Jeg lurer på hva som skjedde i det nettopp avsluttede guvernørvalget i svingstaten Arizona, der republikaneren Kari Lake ledet på meningsmålingene, men ifølge de offisielle resultatene ble hun slått av demokraten Katie Hobbs med 17.000 stemmer?

For å motvirke forventet velgersvindel i Maricopa County – Arizonas mest folkerike valgdistrikt – hadde det republikanske partiet ansatt flere advokater for å overvåke valgprosessen, og de har vært i stand til å rapportere om mange uregelmessigheter. Advokatene besøkte 115 av Maricopa Countys 223 valglokaler og forteller til Western Journal (11/20) at det var tekniske problemer i 72 av dem, og tabulatorene klarte ikke å telle opp stemmene selv etter flere forsøk. Det gjorde at en del velgere ble frustrerte og dro hjem uten å ha stemt.

The Arizona Attorney General’s Office is demanding an explanation before the state’s biggest county certifies its midterm election results.

State Assistant Attorney General Jennifer Wright has asked Maricopa County to respond to numerous allegations of Election Day mismanagement.

In a letter dated Saturday, Wright summarized allegations of malfunctions pertaining to the reading of ballots printed with faulty ink on county printers as well as possible improprieties related to the transport of ballots that needed to be tabulated using technology at a centralized county facility.

Andelen stemmesedler som ikke kunne telles, uavhengig av hvor mange ganger velgeren satte dem inn i tabulatoren, svingte mellom 5 prosent. og 85 prosent, sier Mark Sonnenklar, som koordinerte den republikanske innsatsen. Det antas at årsaken var at stemmesedlene ikke var trykket med blekk som ikke var sterkt nok til at maskinen kunne lese dem. I andre tilfeller måtte velgerne vente opptil to timer på å få utlevert en stemmeseddel. Disse uregelmessighetene har særlig rammet republikanske velgere, som er langt mer sannsynlig å stemme på valgdagen enn demokrater, som er langt mer sannsynlig å stemme per post opptil flere uker før den offisielle valgdagen.

Disse problemene har ifølge Sonnenklar ført til omfattende «velgerundertrykkelse».
Den republikanske rapporten skal selvfølgelig ikke tas for gitt, men når et politisk parti som representerer minst halvparten av Arizonas velgere hevder at valget er blitt rigget, må det begrunne en nærmere etterforskning. Og det er akkurat det Arizonas statsadvokat nå har krevd.

I et brev til Maricopa County krever riksadvokatens «Elections Integrity Unit» – avdelingen som fører tilsyn med valgsikkerheten – en forklaring på uregelmessighetene som er funnet.

Visestatsadvokat Jennifer Wright skriver at avdelingen har mottatt hundrevis av klager på måten valgprosessen har foregått i Maricopa County. «Disse klagene … inneholder førstehånds vitnesbyrd som vekker bekymring for Maricopa Countys overholdelse av valgloven i Arizona,» skriver Wright. Hun viser til at stemmeautomatene ble testet 7. november, dagen før valget, og funnet i perfekt stand. Likevel begynte feilene i løpet av den første halvtimen av valgdagen. Blant flere andre problemer peker Jennifer Wright på at valgfunksjonærer tilsynelatende ikke klarte å skille de opptalte stemmene fra de som ennå ikke var talt.

– Innbyggerne i Arizona fortjener en omfattende rapport og forklaring på de mange problemene som oppsto i forbindelse med Maricopa Countys administrasjon av valget i 2022, konkluderer visestatsadvokat Jennifer Wright.

Kanskje Jennifer Wright burde spare tid og skrive til Tom Jensen i stedet. Han vet hva som skjer.

https://www.facebook.com/watch/?v=844182779597119

James Wood: Maricopa County is the new Zimbabwe

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.