Kari Lake har klaget inn valgstyret i Mericopa county til retten fordi signaturverifiseringen av titusener av stemmesedler skjedde på sekunder. Men dommeren bestemte mandag at det ikke var noe i veien med prosedyren, fordi den rent formelt ble fulgt, og at å stille spørsmål ved den, vil være å bryte maktfordelingsprinsippet.

Medier sier ofte at ingen klager på valg fører frem, hvilket beviser at prosessen er trygg og pålitelig. Men Lake er påståelig og gir seg ikke. Hun tvinger dommeren til å vise kortene. Han sier at valget ikke kan ha foregått uriktig fordi de rette folkene styrte prosessen.

Maricopa County, Arizona, Superior Court Judge Peter Thompson on Monday ruled against Republican gubernatorial candidate Kari Lake in her election challenge of Democratic Gov. Katie Hobbs’ victory in November’s election.

Thompson noted in his ruling that during the trial, Lake’s legal team identified 274,000 signatures that were compared in less than two seconds and 70,000 that were reviewed in less than one second.

Lakes team mener at det ikke er mulig å verifisere så mange stemmer på så kort tid. Men dommeren omgår problemet ved å si at hvis de ansvarlige går god for prosessen, har de rett. Det er en sirkelargumentasjon som avviser klager per prinsipp: Systemet gjør ikke feil.

He determined that under Arizona law, the issue was not whether Lake or even the court found the signature review process adequate, but whether Maricopa County Recorder Stephen Richer and his designees did.

“It would be a violation of the constitutional separation of powers … for this Court, after the recorder has made a comparison to insert itself into the process and reweigh whether a signature is consistent or inconsistent,” Thompson wrote.

Mericopas kontrollør Stephen Richer grunnla en såkalt Political Action Comittee, som hadde til oppgave å beseire Maga-Republikanere. Han er direkte involvert i prosessen.

Richer and Maricopa County Board of Supervisors member Bill Gates founded a political action committee in 2021 dedicated to defeating MAGA Republican candidates such as Lake.

Men dette var irrelevant for dommeren.

Kari Lake Learns Fate of Her Final Election Challenge Lawsuit

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.