Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, er ikke positiv til regjeringens forslag om kjønnskvotering i styrene til norske selskaper.

– Jeg synes ikke noe særlig om det, og håper ikke det skal gjelde selskaper med eneeiere, for eksempel. Så jeg synes ikke noe særlig om det forslaget foreløpig. Det må i så fall utredes mer, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Han synes det er flott med kvinner i styret, men er redd nye krav vil gi økte kostnader og økt byråkrati.

– Jeg synes ikke noe om det, personlig. Men jeg har ikke noe imot kvinner i styrer. Jeg har selv to døtre som overtar etter meg. Jeg er bare redd for at et sånt forslag vil gjøre ting mer komplisert, mer skjemavelde enn det norske bedrifter skal forholde seg til allerede. Det er nok byråkrati. Om det er riktig prioritering, er ikke jeg så sikker på, sier Hagen.

Kvinnelige offiserer ut mot kjønnskvotering i Forsvaret: – Kan være ødeleggende

Hotellkongen Petter Stordalen er derimot positiv til forslaget.

– Jeg kommer fra et selskap som har flertall av kvinnelige mellomledere og ledere. Jeg tror bedrifter tjener på mangfoldet, sier hotellgründeren.

Han får støtte av advokat Liv Monica Bargem Stubholt, som tror det vil være enkelt å finne nok kvinner.

– Hvis man trenger 11.000, så kan man finne minst 25.000, sier Stubholt.

For å nå regjeringens mål, må det kvoteres inn kvinner til omtrent 11.000 styreplasser hvis ikke antallet styremedlemmer endres, ifølge DNs oversikt.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.